UFC

(VIDEO) UFC se već okrenuo promociji sljedećeg velikog eventa: Pogledajte službenu najavu UFC 301 priredbe

UFC 301

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC 301 na rasporedu je 4. svibnja (peti mjesec), a tjedan dana ranije održat će se i jedan manji UFC-ov event

UFC 300 tek je završio i trebat će neko vrijeme da se slegnu dojmovi, ali UFC kao organizacija nema previše vremena za sabiranje dojmova. Za nešto manje od tri tjedna na rasporedu je sljedeći veliki ‘‘PPV‘‘ event, a UFC će po 12. put posjetiti Rio de Janeiro. Bit će to ujedno i 40. UFC-ov dolazak u Brazil.

UFC 301 naziv je eventa koji će UFC organizirati na brazilskom tlu, a od danas je i službeno potvrđen ‘‘main card‘‘ tog eventa. Alexandre Pantoja i Steve Erceg predvodit će program borbom za pojas u UFC-ovoj muha kategoriji. Alex Pereira zaziva nastup na ovoj priredbi, ali minimalne su šanse da ćemo gledati ‘‘Poatana‘‘ na UFC 301.

U sunaslovnoj borbi večeri čeka nas povratak legendarnog Josea Alda. Jedan od najvećih brazilskih MMA boraca u povijesti, svoj posljednji nastup u UFC-u odradio je još u osmom mjesecu 2022. godine. Aldo se nakon poraza od Meraba Dvalishvilija povukao iz MMA-a, ali 21 mjesec kasnije, Aldo se vraća u kavez najveće svjetske MMA organizacije. Vrlo opasan i motiviran udarač Jonathan Martinez bit će njegov protivnik.

Još tri meča našla su svoje mjesto na ‘‘main cardu‘‘. Anthony Smith obračunat će se s domaćim borcem Vitorom Petrinom, dok Michela Pereiru čeka meč protiv Ukrajinca Ihora Potierie. ‘‘Main card‘‘ otvorit će obračun Paula Craiga i Caia Borralha.

Mnogi kritiziraju UFC-ov ‘‘matchmaking‘‘ za ovaj event i smatraju kako je posao trebao biti bolje odrađen. Ranije ove godine i mi smo vam pisali o greškama ‘‘matchmakera‘‘. Alex Pereira i Charles Oliveira kao najveće brazilske zvijezde iskorišteni su za program UFC 300 event, a još neki popularni Brazilci poput Gilberta Burnsa, Paula Coste i Rafaela dos Anjosa također nisu bili dostupni za nastup na ovom eventu. Tajming i UFC-ove odluke nisu bile najbolje, a povratak Josea Alda dokaz je kako su i sami svjesni da im je trebalo barem jedno veliko brazilsko ime uz Alexandrea Pantoju koji predvodi priredbu.

No, ne trebamo previše zamjerati UFC-u. Ponekad ni tako velika MMA organizacija ne uspijeva ukomponirati ‘‘fight card‘‘ kakav očekujemo, ali to ne znači da UFC 301 nije vrijedan pažnje.

Mi ćemo svakako pomno ispratiti tu priredbu koja je na rasporedu 4. svibnja (peti mjesec), a već danas možete pogledati UFC-ov promo video za tu priredbu.

Video se nalazi ispod ovog teksta.

Linker
23. travanj 2024 23:18