UFC

‘Hrvatsku senzaciju‘ dočekao otkaz zbog sudjelovanja u protestima kod ‘Capitola‘

Pat Miletich
 screenshot/YouTube
Bivši UFC prvak bio je među podržavateljima Donalda Trumpa tijekom prošlotjednog incidenta

Pat Miletich veliki je podržavatelj Donalda Trumpa, uskoro bivšeg predsjednika SAD-a. Ne morate se dugo zadržati na njegovom Instagram profilu da to zaključite, kao i to da u potpunosti podržava njegovu politiku. Upravo zbog toga je bivši UFC-ov prvak i MMA ikona bio među njegovim podržavateljima koji su prošlog tjedna krenuli prema "Capitol" zgradi u Washington DC-ju, nakon što je Trump održao govor koji ih je na to potaknuo. Iako je iz objava na njegovom Instagramu jasno da nije sudjelovao u neredima koji su nastali, Mileticha su ipak dočekale posljedice.

Legacy Fighting Alliance, promocija čiji je svojevrsni zaštitni znak te u kojoj će dugo godina radio kao komentar, uručila mu je otkaz. Miletich je to otkrio sam putem Instagrama, dodavši kako je promocija posljednjih dana doživljavala pritiska s raznih strana. Miletich je dodao kako je on bio na okupljanju u društvu svojih prijatelja i ljudi raznih rasa. Dodao je kako isti nisu sudjelovali u nikakvom nasilju te da su tamo bili radi podrške borbi za slobodu.

No, zanimljivo je kako je Miletich samo dan nakon nereda putem Instagrama tvrdio da nikakvog nasilja nije bilo, nego da se dogodio mirni prosvjed, odnosno da je sve izrežirano kako bi se bacila ljaga na Trumpove pristaše. Prema njegovim riječima, pripadnici ultra-desničarske organizacije "The Proud Boys" su se kretali prema zgradi, da bi nakon toga bili napadnuti suzavcem i drugim sličnim oružjem. Na pitanje jednog pratitelja o tome tko je onda ušao u zgradu Capitola nije odgovorio.

Miletich je odmah nakon prosvjeda bio prozvan od raznih MMA medija, između ostalog i od strane Mikea Russella, poznatog novinara koji se bavi razotkrivanjem prljavih poslova u borilačkom sportu, ali također i kritiziranjem svih osoba vezanih uz sport koje inače posjeduju ekstremističke stavove. Poznat je postao nakon što je upravo on bio odabran od Conora McGregora kao osoba kojoj će predati podatke o Aliju Abdelazizu. Riječ je o priči koja se pokrenula prije Conorove borbe protiv Khabiba Nurmagomedova, u kojoj je pokušao poznatog MMA promotora raskrinkati kao doušnika CIA-e i bivšeg reformiranog terorista.

Linker
26. travanj 2024 02:41