UFC

Ian Garry poručio: ‘Stavite mene i Conora na istu priredbu, Irska će eksplodirati!‘

Ian Garry

 Louis Grasse/Zuma Press/Profimedia
Mladi irski borac nada se kako će on i Conor McGregor zajedno krenuti u pohod ka vrhu

Puno pažnje privukao je mladi Ian Garry tokom proteklog vikenda na UFC 268 priredbi. 23-godišnjak koji inspiraciju crpi u liku i djelu Conora McGregora odiše potencijalom da postane nova UFC-ova zvijezda. Naravno, puno je još posla pred njim, no karizma i atraktivan stil borbe zasad obećavaju.

Ian Garry nokautom u prvoj rundi savladao je Jordana Williamsa, a u tjednu uoči, ali i nakon same borbe, često se mladi Irac služio citatima Conora McGregora. Na koncu je Garry i privukao pažnju svog sunarodnjaka, a Conor mu je putem zvučnih zapisa na Twitteru uputio riječi podrške, ali je istaknuo kako su mu nastup i govor Iana Garryja poslužili kao dodatna motivacija tokom oporavka od teške ozljede. Jasno da je Ian Garry bio krajnje oduševljen porukama od strane svog idola.

''Slušali smo njegovu poruku i velik osmijeh bio mi je na licu. Osjećao sam da je Conor motiviran onime što sam rekao te mi je rekao kako jako cijeni sve to. To je bilo nekako u smislu 'Tokom mojih najtežih trenutaka, dok se vraćam od ozljede, motivirao si me'. Rekao mi je kako je i on dio irskog preuzimanja (UFC-a), a ja sam mu rekao da učinimo to zajedno. Irska će eksplodirati ako stavite nas dvojicu na istu priredbu.'', rekao je Garry prilikom gostovanja u MMA Houru.

Inače, Garry se tokom razgovora s Joe Roganom neposredno nakon meča poslužio Conorovom kultnom izjavom.

''Nismo ovdje zbog sudjelovanja. Ovdje smo da preuzmemo (UFC).'', a Ian je najavio kako se radi o drugom dijelu preuzimanja UFC-a, nakon što je Conor to već odradio.

''Na kraju dana, on je najveća zvijezda u ovom sportu. Stoga, ako se želi priključiti ovom preuzimanju, možemo to ponovno učiniti i to zajedno. Ali sama činjenica da sam ga ja na neki način motivirao, činjenica da je on inspirirao mene, a ja mu sada mogu barem malo toga vratiti, nevjerojatna stvar za mene. On me inspirirao da budem ovdje gdje jesam i ako mu mogu dati ikakvu motivaciju koja će mu pomoći da se vrati, evo mu, uzmi sve.'' poručio je mladi Irac.

UFC debi u dvorani kao što je Madison Square Gardenu svakako je nešto posebno za borca kojemu su tek 23 godine. Najbolje godine tek dolaze za mladića nadimka ''The Future (Budućnost)'', no debi u MSG dvorani nešto je što će pamtit cijeli život.

''Uživao sam u svakoj sekundi jer ovo će biti poseban trenutak kada se osvrnemo za par godina. Radi se o nečemu što nikada neću zaboraviti. Ovo je najponosniji trenutak moje karijere jer upravo sam pobijedio u svom UFC debiju, nokautom u prvoj rundi, nastupajući u najikonskijom sportskoj dvorani na svijetu. Sve je bilo prekrasno, od podrške pa do hypea. Stvari sjedaju na svoje mjesto. Rekao sam vam, to je sudbina, zapisano je. Ja se samo moram pojavit i odradit to, a za mene, sve to je užitak.'', objašnjava ''The Future''.

Talentirani irski borac preferira borbu u stojci, boks je prvi borilački sport kojim se bavio i puno je posla pred njim kad je u pitanju hrvanje. Garry se preselio iz Irske u Ameriku te u dvorani Sanford MMA sada brusi i hrvačke vještine kako bi postao što kompletniji borac.

''Želim sada više učiti. Mlad sam i imam puno vremena u sportu. Ne želim žuriti s drugom borbom. Htio bih se boriti u travnju ili svibnju jer moram otići kući u Dublin, vidjeti prijatelje i obitelj, uživati u praznicima. Vratit ću se na Floridu i puno ću vremena provoditi s Henrijem Hooftom i ostalim tipovima u Sanford MMA dvorani. Želim dotjerati to hrvanje s trenerom Gregom Jonesom, zato što je toliko potencijala za mene i njega da promijenimo i unaprijedimo moje hrvanje jer on je sjajan trener.''

Ian Garry uistinu vjeruje kako će doći do samog vrha kategorije. Već na konferenciji za medije nakon UFC 268 priredbe, Ian je najavio kako će se on i Khamzat Chimaev boriti za pojas kroz par godina. Ipak, svjestan je Garry kako mora usavršiti svoje vještine prije dolaska na sami vrh, to jest, ne želi biti bačen u vatru protiv najboljih boraca svijeta prije nego li njegov set vještina bude na potrebnoj razini.

''To će doći brzo (mečevi protiv top boraca), ali ja ću dati sve od sebe da usporim taj proces. Ne želim previše žuriti.'', zaključio je mladić koji ima potencijala naslijediti Conora McGregora.

Linker
02. svibanj 2024 13:56