UFC

Jan Blachowicz: ‘Možda ću kad savladam Adesanyu napokon jednu borbu biti favorit‘

Jan Blachowicz
 screenshot (YouTube, UFC)
UFC-ovog prvaka poluteške kategorije nije začudio status s kojim ulazi u svoju iduću borbu

Između 1.35 i 1.45 kreće se koeficijent na pobjedu Israela Adesanye u borbi protiv Jana Blachowicza, koja će se održati 6. ožujka na UFC 259 priredbi. S druge strane, šanse za Poljaka na papiru su male, zbog koeficijenta između 3.10 i 3.40, što bi značilo da će onima spremnim uložiti na njegovu pobjedu ista donijela trostruko veći iznos. Naravno, ako Blachowicz uspije obraniti titulu, u što je uvjeren da hoće. Uostalom, na status autsajdera je već navikao. Šest od svojih posljednjih sedam pobjeda ostvario je upravo s tim statusom.

"Ja sam uvijek autsajder i uvijek pobjeđujem. To je sjajno i sretan sam. Mogao bih biti autsajder svaki put. No, nakon što pobijedim ovu borbu, a vjerujem da hoću, možda ljudi napokon počnu vjerovati u mene i krenu mi iskazivati poštovanje. Ali, nije mi to nešto oko čega se brinem", rekao je Blachowicz u razgovoru za MMA Fighting, dodavši nešto o prijašnjim borbama u kojima mu se također nije vjerovalo:

"Ima jedna zanimljiva priča nakon borbe protiv Lukea Rockholda u kojoj sam također bio autsajder. Prošao mi je jedan tip i zahvalio mi se, rekavši kako se zbog mene obogatio. Pitao sam ga što se dogodilo, a on mi je rekao da mu je moja pobjeda donijela 50 tisuća dolara. Lijepo je čuti nešto tako, možda i nakon ove borbe bude nekoga tko je zaradio velike novce."

Adesanya do sada nije pokazivao previše poštovanja prema protivnicima, a za sada se tako što ne primjećuje niti po pitanju Poljaka, komu će on ovim putem biti izazivač.

"Nije moj posao znati o čemu on razmišlja. Ja sam se fokusirao na sebe, svoj kamp i pripreme, glavno je ostaviti ozljede sa strane i biti spreman na sve što će on pripremiti za mene. Ne zanima me ima li on respekta prema meni ili ne. Ne zanima me razmišlja li o tome kako će nakon što me pobijedi otići u tešku kategoriju. Najvažnije mi je da ja budem u najboljoj formi ikad i da ga pobijedim. To je sve o čemu razmišljam. Odličan je borac, pravi je prvak i nema poraza. Uz omjer 20-0 moraš biti dobar, ali sad je savršeno vrijeme da to ode na 20-1", jasan je Janov stav prema onome što ga čeka.

6. ožujka dobit ćemo odgovor na to tko se bolje pripremio, kao i to može li Adesanya biti jednako kvalitetan i dominantan među većim momcima od sebe. Za titulu do 93 kilograma za početak treba savladati tek jednog.

Linker
27. travanj 2024 03:50