UFC

Javier Mendez traži vrhunskog suparnika za Nurmagomedova: ‘Dajem mu ocjenu 5+‘

Umar Nurmagomedov

 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Bantam kategorija bi mogla dobiti novo ime na mjestu prvog izazivača.

Umar Nurmagomedov (17-0) je na pragu da zauzme mjesto među najbolje rangiranim izazivačima. Nakon svoje posljednje pobjede početkom ovog mjeseca, zauzeo je deseto mjesto na ljestvici najboljih boraca bantam kategorije. Sada njegov trener, Javier Mendez, smatra kako im je potreban vrhunski protivnik da bi dagestanski borac mogao napredovati.

U intervjuu za Bloody Elbow, Mendez je izjavio da smatra kako je Cory ‘Sandman‘ Sandhagen (17-4) napravio drastična poboljšanja tijekom svojih posljednjih borbi. Imao je nekoliko pozitivnih komentara o Sandhagenu s borbenog stajališta, ali i o njegovoj marketinškoj sposobnosti, navodeći da je on borac ‘za ocjenu 5+‘ u njegovoj knjizi. Američki predstavnik ima tri uzastopne pobjede, a posljednju je upisao na ljeto prošle godine. Trenutno je rangiran kao četvrti izazivač.

"Mislim da je Cory Sandhagen sjajan borac s velikim umom", priznao je Mendez. "Mislim da ima sjajne vještine u borbi na nogama i mislim da je dokazao u svom posljednjem meču da ima i vrlo dobre vještine u borbi na tlu. Također mi se sviđa činjenica da zna privući pažnju, medijsku pažnju, zna kako ju privući. Dakle, Sandhagen za mene dobiva 5+ u tome kako se poboljšao kao borac i kao osoba koja može prodati borbu."

Ova dva vrhunska borca bantam kategorije već su se trebali boriti, borba je bila zakazana prošlog kolovoza, ali je Nurmagomedov morao odustati zbog ozljede. Rob Font uskočio je umjesto neporaženog 28-godišnjaka i izgubio od ‘Sandmana‘. Mendez je objasnio da se borba mora dogoditi zbog Sandhagenovog širenja glasina nakon što je Dagestanac odustao od njihove zakazane borbe.

"Oni (Sandhagen) su širili glasine o Umaru kao osobi koja se stalno povlači, ali pogledajte povijest i statistiku, samo se dva puta povukao zbog ozljede. Reputacija koju su dali Umaru je nepravedna, tako da to treba riješiti."

S obzirom na to da su i Nurmagomedov i Sandhagen pozvali na ovu borbu, postoji visoka vjerojatnost da će UFC odlučiti ponovno je zakazati kao borbu za prvog izazivača bantam kategorije.

Linker
25. travanj 2024 16:49