UFC

Johnny Walker iduću UFC borbu odradit će protiv čovjeka koji je Darka Stošića koštao ostanka u UFC-u

Johnny Walker

 Diego Ribas/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Jamahal Hill pokušat će niz dobrih izvedbi nastaviti protiv svojedobnog UFC-ovog hit borca

Dosadašnja UFC priča Johnnyja Walkera (18-6, 4-3 UFC) savršeno može poslužiti kao priča o borcu koji je brzo poletio, a onda još brže pao. 29-godišnji Brazilac pristigao je u promociju 2018. godine putem brazilskog izdanja Contender Seriesa, a onda je u godinu dana postao pravi hit. Tri pobjede, sve tri nokautom, protiv respektabilnih imena. Nije mu dugo trebalo da krene sam sebe najavljivati kao čovjeka koji će srušiti Jona Jonesa.

Kako je poletio, tako je i pao. U idućoj je borbi je nokautom poražen od Coreya Andersona, a onda je stigao i poraz od Nikite Krylova. Kratko se oporavio pobjedom nad Ryanom Spannom, da bi u listopadu, nakon godinu dana pauze, doživio poraz od Thiaga Santosa. Ipak, tom borbom na pet rundi Walker je bio zadovoljan te je najavio kako njegovo vrijeme zapravo tek kreće.

Sad je saznao protiv koga će imati zadatak pokrenuti novi pobjednički niz. To je vrlo dobri poluteškaš Jamahal Hill (9-1, 3-1 UFC). Radi se tu o još jednom produktu Contender Seriesa, a mi ga jako dobro pamtimo kao posljednjeg UFC protivnika Darka Stošića. Nakon poraza protiv njega današnji KSW-ov teškaški "contender" nije izborio nastavak suradnje s najvećom svjetskom MMA promocijom.

Hill će u ovu borbu ući nakon uspješno odrađenog posla protiv Jimmyja Crutea, kojeg je nokautirao početkom prošlog mjeseca. Time se vratio pobjedama nakon što je protiv Paula Craiga doživio prvi poraz u karijeri. 30-godišnji Hill odlični je stand up borac koji se na UFC-ovoj ljestvici izazivača poluteške kategorije nalazi na 12. mjestu, dva mjesta ispod Walkera.

Njihova borba ugovorena je za UFC Fight Night 202 priredbu. Ista se održava 19. veljače, a za sada još uvijek nije potvrđena njena glavna borba. To neće biti niti ovaj poluteškaški dvojac.

Linker
01. svibanj 2024 18:38