UFC

Jones nakon 11 godina raskinuo suradnju s braćom Kawa: ‘Ovo nema veze s Ngannouom‘

Jon Jones i Malki Kawa
 ETHAN MILLER/GETTY IMAGES/PROFIMEDIA
Velika vijest stigla usred sapunice koja se odvija na relaciji Jones-UFC

Jon Jones u nove će izazove ući bez First Round Managementa, agencije koju vode braća Malki i Abraham Kawa i koja se 11 proteklih godina brinula o karijeri jednog od najboljih boraca u povijesti.

Vijest o sporazumnom raskidu ugovora potvrdili su i UFC-ov borac i ljudi iz FRM-a.

"Nakon 11 godina dugog putovanja koje smo imali kao menadžerski tim Jona Jonesa, First Round Management i 'Bones' odlučili su se prijateljski razići. Ponosni smo na njega, kao i na posao koji smo odradili. Želimo mu sve najbolje u budućnosti", objavili iz FRM-a na svom Twitter profilu.

O novonastaloj situaciji oglasio se potom i najuspješniji poluteškaš u povijesti UFC-a.

"Bilo je to jedno nevjerojatno putovanje. Hvala vam puno na svim uspomenama i poslovnim pothvatima. Želim obitelji Kawa, kao i svima ostalima u First Round Managementu, puno blagoslova u novim pothvatima. Drago mi je što vas mogu zvati prijateljima za cijeli život", napisao je Jones na Instagramu.

Ova vijest stiže nakon tjedana i tjedana javnih pregovora koji se odvijaju između Jonesa i UFC-a. Bivši prvak i čelništvo vodeće MMA promocije nikako se ne uspijevaju dogovoriti oko financijskih uvjeta za njegov potencijalni meč s Francisom Ngannouom, a Jonesov raskid s FRM-om zapravo stiže svega nekoliko dana nakon što je Dana White optužio Jona da za borbu s 'Predatorom' traži čak 30 milijuna dolara. To je iznos koji UFC ne namjerava isplatiti, ali i iznos za koji Jones tvrdi da ga nikad nije ni tražio.

"O tome da želim 30 milijuna nisam nikad pričao ni s tobom ni s Hunterom. Dana, baš me zanima gdje si čuo taj broj? Priča li netko s tobom u moje ime ili...", odgovorio je nedavno 'Bones'.

Upravo zbog tog Jonesovog tweeta, mnogi su pomislili da je možda netko iz FRM-a vodio pregovore iza njegovih leđa i tako uzrokovao raskid suradnje. No, Malki Kawa odmah je odlučio stati na kraj tim nagađanjima.

"Ponekad se najbolje jednostavno razići. Drago mi je što sam najboljeg 'p4p' borca predstavljao u posljednjih 11 godina. Ne, ovo nema nikakve veze s pregovorima oko Ngannoua. Jon sam odrađuje te pregovore i on je zapravo u posljednjih nekoliko borbi htio sam govoriti u svoje ime. Stoga ne, žao mi je, ali ne možete mene kriviti za tu situaciju. Svi smo se složili da je najbolje da krenemo ispočetka", objasnio je Malki.

Linker
26. travanj 2024 06:48