UFC

Jorge Masvidal odgovorio na Sonnenov komentar: ‘Kad ubijem Colbyja, morat ćeš mi se ispričati‘

Jorge Masvidal

 SETH BROWARNIK/INSTAR Images/Profimedia
Chael Sonnen prije nekoliko dana zapravo je pohvalio Masvidala jer je prihvatio težak meč

Dva poraza u posljednja dva nastupa, doživio je Jorge Masvidal. Očekivalo bi se da će Jorge u suradnji s UFC-om potražiti nešto lakši meč, kojim bi se vratio na pobjedničke staze. Međutim, UFC-ovi matchmakeri uparili su Masvidala s Colbyjem Covingtonom koji je po mnogima drugi najbolji borac u kategoriji.

Umirovljeni MMA borac Chael Sonnen odlučio je pohvaliti ''Gamebreda'' zbog toga. Naime, Chael smatra kako se Masvidal izložio velikom riziku i mogao bi kompromitirati svoj status nominalno druge najveće zvijezde unutar promocije.

''Pošteno rečeno, moram odati poštovanje Masvidalu, zato što se usudio prihvatiti meč kojim bi njegova karijera mogla završiti. Radi se o toliko velikom meču, jako puno pažnje i fokusa bit će usmjereno prema njima, a pregršt je i mržnje između boraca. Jorge je trenutno druga najveća zvijezda u sportu (McGregor je prva), a ulazi u ovaj meč s dva poraza u nizu.'', započeo je Sonnen putem svog YouTube kanala.

Iako se radi o svojevrsnom komplimentu, Masvidal nije najoduševljeniji tom konstatacijom. Ipak, ''Gamebred'' tvrdi kako je sada još motiviraniji da dokaže kako se ne kocka sa svojom karijerom, jer smatra da će do pobjede lako doći.

''Osobno mi se sviđa Chael, ali malo mi je zasmetao taj njegov komentar. Međutim, na neki način, je**na planina postaje još višom, a onda kada se popnem, Chael neće vjerovati da sam uspio, a ja ću odgovoriti: 'Rekao sam ti, kujo'. Ali sviđa mi se Chael, zato što je on tip koji će priznati pogrešku i ispričati. Stoga, kad ubijem Colbyja, on će govoriti kako ja zaslužujem napad na titulu itd.''. izjavio je Masvidal tokom gostovanja u MMA Houru.

Inače, Chael Sonnen i Colby Covington zapravo su borci sličnih stilova, ali i osobnosti izvan kaveza. Sonnena mnogi vide kao jednog od začetnika trash talka unutar UFC-a, a često je znao prelaziti granicu raznim neukusnim komentarima i uvredama na osobnoj razini. Prije desetak godina, Sonnen i Anderson Silva bili su veliki rivali. Chael je Brazilca prozivao an sve moguće načine, a jednom prilikom izjavio je kako će provaliti Andersonu u kuću, potapšati će njegovu suprugu po stražnjici, a zatim će joj narediti da mu ispeče odrezak.

Masvidalu se ne sviđaju takve osobne uvrede te smatra da je Chael donekle utjecao na Colbyja Covingtona. I sam ''Chaos'' nerijetko spominje bivšu suprugu Jorgea Masvidala, a niti supruga Dustina Poiriera nije pošteđena njegovih neukusnih komentara. ''Gamebred'' smatra kako se borci poput Chaela i Colbyja moraju služiti takvim trikovima.

''To je na neki način Sonnenova stvar. On je morao pričati sranja jer nije imao uzbudljiv stil borbe, samo je hrvao. Morao je pričati više od drugih i tako je utjecao na tipove poput Colbyja. Colby mora spominjati tuđe supruge. Koliko su moralne vrijednosti ovog društva opale, kad je takvo nešto uopće prihvatljivo? Bez razloga spominješ tuđe žene? On utječe na buduće generacije. Neki 12-godišnjak možda ga gleda i misli da je to način na koji se treba ponašati, vrijeđajte cijelu državu zato što niste mogli prodavat PPV. To mi nema smisla. Nema potrebe da spominjemo djecu, supruge, religiju, nacionalnosti. To je tako niska razina, a najgore je što na taj način možemo utjecati na buduće generacije. Ne mogu to podržavati i moramo tome stati na kraj'', objasnio je Masvidal.

Mora se priznati kako je Jorge Masvidal u potpunosti u pravu po ovom pitanju. Covingtona se često opravdava kako je on privatno dobra osoba, ali se morao prodati javnosti kao negativac. Toliko je drugih načina za privući interes, a ovo što Colby Covington radi, definitvno je nemoralno, neukusno i nešto što društvo ne bi trebalo pravdati govoreći kako inače ne bi prodavao PPV. Kakav god Covington bio privatno, činjenica je kako je ''Chaos'' izgradio osobnost koju nitko ne bi trebao podržavati, bez obzira koji razlozi stoje iza takvog ponašanja.

Linker
01. lipanj 2024 03:38