UFC

Jorge Masvidal prognozirao je borbu između Nicka Diaza i Robbieja Lawlera te se jedva odlučio

Jorge Masvidal
 Screenshot (Youtube, Espn Mma)
UFC-ov velteraš Jorge Masvidal imao je problema s odabirom favorita u nadolazećoj borbi

Poprilično brzo nam se bliži 25. rujna i UFC 266 priredba. Izuzev dvije borbe za pojas (Volkanovski vs. Ortega i Shevchenko vs Murphy), pažnja gledatelja naročito će biti usmjerena ka borbi između Nicka Diaza i Robbieja Lawlera. Dvojica legendarnih boraca odradit će revanš nakon 17 godina, a Nicka Diaza nismo gledali u borilištima više od šest godina. Borba će se održati u velter kategoriji, a ugovorena je na pet rundi. Nisu Lawler i Diaz na nekadašnjim razinama, to jest nepoznanica je kakav će se Nick Diaz uopće i pojaviti. Međutim, ovakva dva borca uvijek će privući pažnju gledatelja.

Kako se bližimo borbi, sve će više biti osvrta i predviđanja od strane raznih stručnjaka, ali i MMA boraca. Jedan od boraca koji je dao svoju prognozu jeste Jorge Masvidal, trenutno šestorangirani borac na ljestvici UFC-ovih izazivača u velter kategoriji. Masvidal. Iako Jorge ima 50 profesionalnih MMA mečeva te je član UFC-a od 2013. godine, nikada se nije susreo s niti jednim od dvojice spomenutih aktera. Međutim, ''Gamebred'' je dugi niz godina trenirao s Lawlerom u dvorani ATT-ja te poznaje njegove vještine i mogućnosti.

''Vrlo sam zainteresiran po pitanju ishoda tog meča. Volim Robbieja Lawlera. Bili smo kolege otprilike četiri godine. Jedan od boljih tipova u ovom sportu, stvarno odlična osoba i sjajan borac. Mislim da on ipak nije isti borac kao što je bio prije četiri godine. Nicka Diaza međutim nisam gledao u borbi osam godina, stoga mi je jako teško reći što će se dogoditi.'', započeo je pomalo neodlučni Masvidal s analizom na svom Youtube kanalu, no na koncu se ipak odlučio za jedno ime.

''Nisam dugo gledao Nicka kako se bori. Ne znam je li on ostao u svojoj najboljoj formi ili ne tokom ovih osam godina (šest godina je izbivao, op.a.). ''Ring rust'' nije najbitniji faktor, no osam godina je puno vremena za sjediti sa strane. Želim naglasiti kako ni Robbie nije ličio na sebe te nije najbolje izgledao u zadnjim nastupima. Ovo je teška odluka za mene. Ali ako bih stavljao novac na nekoga, vjerojatno bih naginjao prema Nicku Diazu.'', konačno se odlučio ''Gamebred''.

Uistinu je teško iznositi nekakve smislene prognoze kada se Nick Diaz toliko dugo nije borio. 38-godišnji Nick u razgovoru za UFC Europe rekao je da je sada daleko opasniji borac nego u prvoj borbi protiv Lawlera (2004. godine) te da će biti nezaustavljiv. Istinu ćemo saznati 25. rujna.

Linker
08. svibanj 2024 02:15