UFC

Justin Gaethje: ‘Trenirao sam za borbu protiv Chandlera i onda odjednom više nisam bio u igri‘

Justin Gaethje
 JA/Everett/Profimedia
U vrlo čudnim okolnosti saznao je Justin Gaethje za novo UFC-ovo šampionsko uparivanje

Prije nekoliko dana pojavila se informaciju Ariela Helwanija kako UFC radi na borbi Justina Gaethjea i Michaela Chandlera. Najpoznatiji svjetski MMA novinar tim je putem otkrio kako ima informaciju da su oba borca prihvatili borbu, ali da još uvijek ništa nije potpisano. No, jučer je to palo u vodu, nakon što je potvrđeno kako će se Chandler 15. svibnja boriti protiv Charlesa Oliveire za UFC titulu.

Odmah se postavilo pitanje je li to netko dobro pustio "spin" s ciljem da zavara Helwanija ili se nešto uistinu događalo, a odgovor na to smo sada dobili. Otkrio ga je Justin Gaethje putem svog statusa na Twitteru, nakon kojeg je jasno da je ta borba sve do jučer bila u igri.

"Ustao sam se jučer s ciljem da treniram za borbu protiv Chandlera koja bi se održala 15. svibnja, očekivajući kako svaki trenutak mogu dobiti ugovor o borbi. Danas se to nije dogodilo. Ne znam što ću sada iduće napraviti, ali nekako mi se sviđa ovaj osjećaj. Bio je to dobar dan na sparinzima", glasi pomalo konfuzni Gaethjeov upis.

Lako je pretpostaviti kako je do odluke došlo nakon posljednjeg sastanka Dane Whitea i Khabiba Nurmagomedova, nakon kojeg je predsjednik UFC-a izgubio svu nadu u još jedan Khabibov nastup. Nakon toga je vjerojatno kontaktirao svoje matchmakere, s ciljem da se ugovori najzanimljivija borba za titulu. Gaethje tu nažalost nije mogao imati mjesta, budući da je svoju posljednju borbu titulu napao te izgubio upravo od Khabiba.

On će svoju priliku morati tražiti kroz neku drugu borbu, za koju možemo očekivati da će uskoro biti ugovorena. Protivnika "na lageru" ima dovoljno i bit će zanimljivo vidjeti koga će UFC odabrati. Nekako u prvom planu se nalaze Dan Hooker, Rafael Dos Anjos i Paul Felder te je moguće kako će se protivnik za "Highlighta" tražiti unutar tog trojca.

Linker
19. svibanj 2024 07:09