UFC

Kevin Lee saznao koliko će biti suspendiran: Uspio se dogovoriti s Atletskom komisijom

Kevin Lee

 Screenshot (youtube, Ufc)
Nekoć vrlo perspektivni UFC-ov borac prolazi kroz vjerojatno najteže trenutke u karijeri

Drugom polovicom desetog mjeseca, pojavila se informacija kako je Kevin Lee bio pozitivan na dopinškom testiranju. Lee se krajem osmog mjeseca borio protiv Daniela Rodrigueza, a izuzev gorkog okusa poraza, gorčina se povećala pozitivnim doping testom. ''Motown Phenom'' bio je pozitivan na amfetamine, a putem Instagrama pokušao je objasniti što se zapravo dogodilo.

"Testiranje nakon moje posljednje borbe je pokazalo da sam iznad limita. 2018. dijagnosticiran mi je ADHD odraslih i to je ono što me pogodilo. Nisam pronašao pravu terapiju sve do 2020. godine, kad sam se oporavljao od dvostruke operacije koljena. Prepisan mi je Adderall da bih popravio svoje mentalno stanje. Rekao sam to predstavnicima USADA-e, ali se prije prošle borbe nisam prijavio za terapeutsko izuzeće koje bi mi komisija dala.'', započeo je Lee, a zatim je uputio ispriku.

Zbog toga se ispričavam UFC-u, komisiji, protivniku, Dani Whiteu, matchmakerima i fanovima. Nikad nisam imao namjeru postići nepoštenu prednost u performansama. Bio je to pokušaj borbe protiv anksioznosti s kojom se borim svakoga dana. Surađujem s komisijom i nadam se da ćemo se uskoro dogovoriti. Iskoristit ću ovo vrijeme da se oporavim i vratim jači. Ispričavam se zbog nedostatka profesionalizma", napisao je tada Lee u objavi koju je kasnije obrisao sa svog Instagram profila.

UFC-ov velteraš postigao je dogovor s Atletskom komisijom u Nevadi. Naime, Kevinu je u srijedu izrečena suspenzija u trajanju šest mjeseci i kazna od 19526 američkih dolara. Suspenzija ističe 28. veljače 2022. godine.

Lee bi za svoj prekršaj inače bio kažnjen sa suspenzijom u trajanju od devet do 24 mjeseci. Međutim, uzevši u obzir cjelokupnu situaciju i Kevinovu suradnju prilikom istraživanja, predložena je skraćena suspenzija.

Kevin je zadržao drugu objavu na Instagramu u kojoj se osvrnuo na svoje probleme, a izuzev nešto duljeg osvrta, Lee je objavio i video u kojem rješava svojih tableta tako što ih istresa u odvod.

''Pričat ću ovaj puta kao čovjek, a ne kao borac. Sramota me posljednjih nekoliko tjedana zbog saznanja da će sve ovo izaći u javnosti. Uvijek sam znao da moj mozak radi drukčije nego li kod ostalih ljudi, a to sam pokušavao sakriti cijelog života. Prije nego sam počeo uzimati lijekove, puno vremena provodio sam opijajući se. Bio sam uplašen da će svijet saznati što točno nije u redu sa mnom. Ali od sada, zaje**te sve to. Više me nije sramota i neću se sakrivati iza dijagnoze, tableta, alkohola ili nečeg takvog. Mjesec dana nisam bio pijan (što je dug period za mene kad nisam u trening kampu) i nema više lijekova za mene. Nije da mislim kako su štetne, ali kroz iduću fazu ozdravljenja moram proći trijezan i povezan s Bogom. Ova objava čini me odgovornim, ako postoji ijedna osoba poput mene, uz tebe sam.''

Nekoć jedan od najperspektivnijih boraca lake kategorije, očito se bori s raznim ''demonima''. Četiri poraza u posljednjih pet nastupa također mu ne idu u prilog, ali nadamo se kako će 29-godišnjak srediti svoj život i uspješno oživiti svoju karijeru.

Linker
17. svibanj 2024 02:27