UFC

Khabib otkrio kojeg borca je veliki fan: ‘On može postati najbolji svih vremena‘

‘Njegovo najbolje vrijeme tek dolazi, a već je odradio toliko borbi u UFC-u‘

Khabib Nurmagomedov na Fight Island je došao prije svega kao dio tima svog bratića, Umara Nurmagomedova, koji će napokon debitirati u UFC-ovom Octagonu. Osim toga je odlučio iskoristiti priliku za promociju svojih proteinskih slastica te za sastanak s Danom Whiteom. Naravno da nije propustio pogledati priredbu na kojoj je Max Holloway dominantno savladao Calvina Kattara.

Holloway je tim putem potvrdio kako svi koji su ga otpisali itekako griješe, a Khabib smatra kako 29-godišnji bivši prvak perolake kategorije zapravo još nije niti dostigao svoj vrhunac nego da bi on tek trebao uslijediti. Otkrio je kako je Maxov veliki fan te mu je prognozirao još puno velikih uspjeha.

"Često razmišljam o Maxu, on je već sad jedan od najboljih koji su se ikad bavili ovim sportom. Jedan od najboljih uopće i svakako najbolji u perolakoj kategoriji. Mislim kako je ovo bila njegova najbolja borba. Kad pogledamo stanje oko Maxa, on još nije ni približno star, a ima veliki broj odrađenih UFC borbi. Mislim kako njegovi najbolji dani tek dolaze, ako već nisu u tijeku. Ove ili iduće godine bit će u svom 'primeu'. Dakle, nije se to dogodilo u vrijeme dok je bio prvak, to vrijeme će tek doći ako nastavi biti jednako fokusiran. Ako to učini, ima priliku postati jedan od najvećih svih vremena. Ovo je bila njegova najbolja borba do sada, no u budućnosti može biti još bolji", otkrio je Khabib svoje dojmove u razgovoru za Full Reptile.

Khabib i Max umalo su se borili u travnju 2018. godine na UFC 223 priredbi. Upravo je Holloway bio planirana zamjena za Tonyja Fergusona, koji se ozlijedio nedugo prije borbe. Odrađena su i sučeljavanja te konferencija za medije, no do borbe na kraju nije došlo, budući da je Maxu pozlilo tijekom skidanja kilograma. Khabib se na kraju borio protiv Ala Iaquinte te je pobjedom u toj borbi došao do titule prvaka lake kategorije.

Linker
22. travanj 2024 17:17