UFC

(VIDEO) Pozor, stigao je novi Nurmagomedov: Khabibov bratić Umar sjajnom pobjedom debitirao u UFC-u

Shamil Zavurov, Khabib Nurmagomedov, Umar Nurmagomedov i Javier Mendez
 Screenshot
Nakon prve borbe u UFC-ovom Octagonu, Umar Nurmagomedov doveo je svoj omjer na 13-0

Dugo očekivani UFC debi Umara Nurmagomedova napokon se dogodio. Khabibov silno talentirani bratić našao se na programu UFC on ESPN 20 priredbe, a protiv sebe nije u startu imalo niti malo lagan ispit. Čekao ga je Sergey Morozov, Kazahstanac koji je bio unutar niza od pet pobjeda u M-1 promociji, također UFC debitant. No, Nurmagomedov je pokazao zašto je u startu bio postavljen za poprilično velikog favorita.

Borbu je započeo pokazavši koliko dobre i raznovrsne udarce nogama posjeduje u svom borilačkom arsenalu. Vrlo agresivno je krenuo u borbu i nekoliko puta unutar prve runde bacio je Morozova u probleme, a impresioniran svježom krvlju bantam kategorije bio je i izazivač Aljamain Sterling.

U drugoj rundi Nurmagomedov je pokazao koliko dobar može biti na podu, automatski opravdavši svoje prezime. Borbu je završio gušenjem s leđa u drugoj rundi, na koje Morozov nije tapkao nego je zaspao. Time je Nurmagomedov svoj profesionalni omjer doveo na 13-0. Nakon borbe je prokomentirao zanimljivu činjenicu, naime usporedio je svoj debi s onim Khabiba Nurmagomedova. Naime, "Eagle" je u UFC-u debitirao ovog istog datuma, 2012. godine. Tada je protiv Khamala Shalorusa slavio istom tehnikom, ali u trećoj rundi. Umar je spomenuo kako je on to napravio u drugoj. Zanimljivo, njegovu izjavu preveo je i obznanio upravo Khabib.

Khabib se možda ne vrati borbama, no prezime Nurmagomedov bi prema viđenom moglo i u narednim godinama igrati itekako važnu ulogu u UFC-u. O tome je li se uistinu rodila nova zvijezda iz spomenute obitelji više ćemo znati nakon što Umar ipak odradi još pokoju borbu.

Pogledajte kako je to izgledalo, a svoje oduševljenje nije skrivao niti veliki šef.

Linker
26. travanj 2024 14:21