UFC

Khamzat Chimaev okrenuo ploču: ‘Mislim da ću se boriti protiv Roberta Whittakera‘

Khamzat Chimaev

 Screenshot (youtube, Red Corner Mma)
Čečensko-švedski borac prije nekoliko mjeseci odbacivao je mogućnost borbe protiv Whittakera

Khamzat Chimaev već neko je vrijeme u potrazi za borbom, iako će kritičari reći da Chimaeva zapravo prozivaju top borci srednje kategorije, ali ih on ‘‘izbjegava‘‘. Jedan od boraca koje Chimaev navodno izbjegava jest i Robert Whittaker, ponajbolji borac srednje kategorije na svijetu.

Chimaev je u devetom mjesecu prošle godine govorio o Whittakeru, a imao je samo riječi hvale za ‘‘Reapera‘‘. MMA fanovi navikli su da Chimaev proziva svakog i da sve visokorangirane izazivače vidi kao potencijalne protivnika, ali kad se dotaknuo Whittakera, čuli smo nešto drukčiju priču od Chimaeva.

‘‘Sviđa mi se taj tip, a ja se ne želim boriti s dobričinama. Meni trebaju zli tipovi, želim se boriti s lošim dečkima, znate? Ne želim da mi bude žao nakon borbe. Htio bih trenirati s Whittakerom. On je jedan od najboljih na svijetu. Gledao sam njegovu borbu (protiv Vettorija). Veliki sam fan i stoga sve gledam. Gledam i kako trenira. Mnogi tipovi žele se boriti protiv mene, a Robert nikada nije rekao ništa loše o meni. Puno tipova pričaju loše stvari o meni. Njima ću otkinuti glave.‘‘, pojasnio je ‘‘Borz‘‘ svoj stav o Whittakeru.

Tada su se pojavile i kritike da Chimaev izbjegava Whittakera jer mu zapravo stilski ne odgovara. Whittaker je poznat kao borac koji nevjerojatno dobro brani pokušaje rušenja, a u stojci je elitni borac.

Ipak, gotovo punih pet mjeseci prošlo je od posljednjeg nastupa Khamzata Chimaeva i ‘‘Borz‘‘ je željan borbe. S obzirom da nema previše raspoloživih opcija za borbu, Chimaev je odlučio prozvati upravo Whittakera.

‘‘Mislim da ću se boriti protiv Roberta Whittakera. On je trenutno bez protivnika. Paulo Costa je pobjegao nakon što je toliko pričao o meni i Robertu. Želim ovaj meč, iako mi se Robert sviđa kao osoba. On je dobar tip i ne priča gluposti, niti prelazi granice. Zabavit ćemo se na konferenciji za medije i onda ćemo se boriti jedan protiv drugog.‘‘, rekao je Chimaev u intervjuu za Red Corner MMA, a zatim je i objavom na Instagramu pokazao interes za obračunom s Whittakerom.

Robert Whittaker trebao se ovog vikenda boriti protiv Paula Coste, ali Brazilac je odbio potpisati ugovor s UFC-om za taj meč. Costa želi veći honorar od dosadašnjeg i ne želi potpisivati ugovor na više od jedne borbe. UFC mu tu želju nije ispunio i Brazilcu je preostala jedna borba prema trenutnom ugovoru. S kime će se boriti, trenutno je nepoznato.

Što se Chimaeva tiče, on je na korak od napada na titulu u velter kategoriji. Belal Muhammad i Colby Covington djeluju kao potencijalni protivnici i jako dobre opcije, ali možda nam Chimaev daje do znanja da neće više spuštati kilažu za kategoriju do 77 kilograma, nakon što je uoči prošlog nastupa prekoračio gornju granicu za 3,4 kilograma.

Linker
20. travanj 2024 00:39