UFC

Ladd objasnila svoje probleme sa skidanjem kilograma i otkrila kako je borbu otkazala protivnica

Aspen Ladd
 Px Images/Alamy/Alamy/Profimedia
Unatoč drami na vaganju, UFC-ova borkinja i dalje je imala namjeru nastupiti

Jučer održano vaganje za UFC Fight Night 193 priredbu obilježila je Aspen Ladd. Jedna od najboljih borkinja UFC-ove bantam kategorije trebala je nastupiti po prvi put nakon prosinca 2019. godine, a pobjeda protiv Macy Chiasson možda bi joj bila vrijedna i napada na titulu prvakinje. Sve je to prokockala nezadovoljavanjem težinske granice od 61.5 kilograma, a sve je dodatno začinila drama na službenom vaganju.

Ladd se nedugo nakon toga javila putem Instagrama, gdje je pokušala objasniti što se dogodilo, ali je isto tako dodala kako je bila spremna boriti se te kako borba nije otkazana odlukom UFC-a, kako su mediji prvobitni prenijeli, nego nakon reakcije njene protivnice.

"Borba je otkazana. Još jednom. Sve je moja krivica. Dobila sam menstruaciju prije dva dana i to je završno rezanje kilograma učinilo apsolutno očajnim. Učinila sam sve najbolje što sam mogla, stala sam na vagu sa 62 kilograma, a sav kaos je nastao jer nisam htjela krvariti pred medijima. Borba nije bila uklonjena s programa, moja protivnica je odlučila kako se radije neće boriti, što je njeno pravo. Znam da ćete me izudarati neovisno o svemu pa krenite", napisala je Ladd uz fotografije sebe i Chiasson s vaganja.

Ukratko, majka priroda i ženski problemi navedeni su kao razlog nezadovoljavanja težinske granice. Ladd je inače tijekom ovog tjedna govorila kako je u sjajnoj formi te kako ne bi trebalo biti problema sa spuštanjem na 61.5 kilogram.

Ova borba se već trebala održati na UFC-ovom Fight Nightu 24. srpnja, no tada je borba otkazana samo dan prije održavanja, zbog ozljede Chiasson. Prebačena je na ovaj datum, a sad je problem došao od strane Ladd. Zbog čega Chiasson nije bila spremna prihvatiti borbu, odnosno zašto ju je otkazala, ne možemo zaključiti. No, u UFC-ovom pravilniku jasno stoji pravilo kako borac ili borkinja ima pravo ne odraditi borbu protiv protivnika koji nije zadovoljio težinsku granicu. Ovog puta je "pad" uistinu malen, no očito dovoljan da Chiasson donese odluku kako nema namjeru riskirati.

Linker
25. travanj 2024 15:45