UFC

McGregor nije nikad odradio toliko dugačak trening kamp: ‘Dustin je pobijedio najboljeg Conora‘

Bruce Buffer i Conor McGregor
 Screenshot (YouTube, UFC)
Glavni trener UFC-ove zvijezde osvrnuo se na nedavno održan meč McGregora i Poiriera

Ima novac, ima obitelj, a iza sebe ima i impresivne rezultate uključujući dvostruku krunu... No ima li Conor McGregor u jednoj takvoj situaciji, gdje je osiguran za čitav život, i motivacije? Upravo to pitanje postavili su si brojni navijači, ali i stručnjaci nakon što je slavni Irac prošloga vikenda u Abu Dhabiju doživio težak poraz u svom prvom nastupu nakon godinu dana pauze.

Ako to isto pitanje postavite glavnom Conorovom treneru Johnu Kavanaghu, on će vam bez imalo dvojbe odgovoriti da je njegov borac pred meč s Dustinom Poirierom bio iznimno fokusiran, predan i motiviran, ali i da nikad nije odradio toliko dugačak pripremni kamp.

"Mogu vam reći da ga nikad nisam vidio toliko predanog i motiviranog, da trenira toliko intenzivno kroz jedan duži vremenski period. Ovaj trening kamp započeo je prije čak šest mjeseci. Nikad se u karijeri nije toliko spremao", otkrio je Kavanagh ESPN-u.

"Ona borba se Eddiejem (Alvarezom) u kojoj je osvojio drugi pojas je bila prekrasna, ali ni tada nije imao toliko dug i naporan trening kamp kao pred ovu borbu. Ne, nije. I mogu iskreno reći da je Dustin nadmašio najboljeg Conora kojeg sam ikad vidio", dodao je poznati trener iz irskog Straight Blast Gyma.

McGregor je, podsjetimo, u Abu Dhabiju dobro otvorio meč te je po mišljenju sva tri suca osvojio prvu rundu. Ali 'low kickovi' kojima ga je bombardirao Poirier bitno su utjecali na nastavak borbe i u konačnici 'The Diamonda' doveli do velike pobjede koju je zaključio serijom preciznih udaraca.

Linker
26. travanj 2024 21:44