UFC

Michael Chandler: ‘Charles Oliveira od 2017. nije izgubio rundu, a ja sam mu prvu uzeo 10-8‘

Michael Chandler

 screenshot (YouTube, UFC)
Niti malo nije opalo samopouzdanje Michaela Chandlera nakon poraza u borbi za UFC titulu

Uz veliku pompu došao je Michael Chandler prošle godine u UFC, a ona je rezultirala time da mu je samo jedna pobjeda bila dovoljna za napad na UFC titulu. To je napravio u svibnju na UFC 262 priredbi, kad je prekidom u drugoj rundi poražen od Charlesa Oliveire.

Odmah nakon te borbe Chandler je izjavio kako to neće ostati njegova jedina borba za UFC titulu te se krenuo pripremati za novi put prema vrhu. Srećom po njega, ugovorio je borbu koja ga jako brzo može vratiti gdje je bio. Ovog vikenda na UFC 268 priredbi borit će se protiv Justina Gaethjea, a njihova borba bit će popraćena velikom pažnjom.

"UFC 268 je sjajna priredba, s dvije borbe za titulu, no puno ljudi smatra mene i Justina Gaethjea glavnom borbom za fanove. To je borba za njih. Nije za titulu, ali ulog je velik. Obojica vjerujemo da pobjedom postajemo prvim izazivačem. Velika je to borba, velikog uloga", rekao je Chandler u prvoj epizodi UFC Embedded serijala vezanog za UFC 268, time potvrdivši kako vjeruje da je dijelom jedne od najvećih borbi koje će se do kraja godine održati.

Priliku protiv Oliveire je propustio u situaciji gdje je jako dobro izgledao. Prvu rundu uzeo je uvjerljivo, no onda se ponovno potvrdilo kako njega sposobnost apsorbiranja udarca nikako nije na šampionskoj razini.

"Kad smo kod prvaka Charlesa Oliveire, to je tip koji od 2017. godine nije izgubio rundu, a onda je naletio na mene i ja sam ga prvu rundu prebio, dobio 10:8. Nakon toga me pogodio u drugoj. Kad pobijedim Justina Gaethjea na način na kakav mislim da hoću, napad na titulu je moj. Onda ću pobijediti Dustina Poiriera ili Charlesa Oliveiru na proljeće i doći do onoga što želim još otkako sam s 22 godine napustio hrvačku dvoranu", otkrio je kako je cilj i dalje isti te kako vjeruje da je poraz od Oliveire došao spojem njegove nesmotrenosti i loše sreće.

Bit će zanimljivo vidjeti njegovu strategiju protiv Gaethjea, borca kojeg je nevjerojatno teško srušiti, a po primanju udaraca je Chandlerova potpuno suprotnost. Radi se o čovjeku koji može primiti gomilu štete prije nego završi na podu. Svi se slažu da se Chandlerove šanse smanjuju kako borba bude prolazila. A on mora biti svjestan da ga poraz u ovoj borbi baca podosta daleko od titule, iza nekih nadolazećih "contendera". Ova borba mu je, barem u vezi šampionskih ambicija, "biti ili ne biti".

Linker
20. travanj 2024 07:37