UFC

Miočić ili Ngannou? Legendarni Overeem nakon teške dvojbe ipak izabrao svog favorita u velikom revanšu

Stipe Miočić, Dana White i Francis Ngannou
 Screenshot (YouTube, UFC)
Jedan od rijetkih koji su na vlastitoj koži osjetili moć i aktualnog prvaka i prvog izazivača

UFC 260 donijet će nam jedan od najvećih MMA okršaja godine. 27. ožujka u kavezu najpoznatije svjetske MMA promocije ponovno će se naći dva trenutno najbolja teškaša svijeta - Stipe Miočić i Francis Ngannou.

Kao i kod njihovog prvog susreta iz 2018., udarač hrvatskog porijekla u meč ulazi kao aktualni prvak, dok izazivač još jednom napada tron nošen serijom zastrašujućih nokauta. Francis ih je, naime, upisao već četiri u nizu i za to su mu kombinirano trebale samo 162 sekunde.

Jedan od rijetkih koji su na vlastitoj koži osjetili što sve mogu ponuditi Stipe i Francis je legendarni Alistair Overeem. Slavni nizozemski nokauter i sam se priprema za važan meč u kojem će ovog vikenda sa suprotne strane imati Rusa Alexandera Volkova, a jedna od tema koja je pred njega bačena ovih dana odnosila se i na bitku za teškaški pojas.

Da budemo precizniji, od Overeema se tražilo da prognozira sudar svojih nekadašnjih suparnika.

image
Alistair Overeem
CHEN BO Imaginechina via AFP

"Obojica su snažni, fizički dobro pripremljeni i svaki radi ono u čemu je dobar. Ne mogu reći previše toga... Nemam pojma. Ako baš moram nekoga izabrati, to bi onda bio Stipe. On je stvarno u dobroj formi. Ali je i Francis, zar ne? Osim što se tu radi o super uzbudljivom meču, radi se i o tome da sam ja fan UFC-a. Stoga ću sigurno gledati njihovu borbu. No, ja općenito volim gledati UFC i volim vidjeti i druge prvake u akciji", rekao je Overeem u nedavno održanom intervjuu za South China Morning Post.

Podsjetimo, Stipe je Ngannoua svladao u njihovom prvom susretu te je 20. siječnja 2018. pred punim tribinama bostonskog TD Gardena kroz 25 minuta borbe u potpunosti izdominirao svog izazivača. Od tog je nastupa Miočić upisao tri susreta s Danielom Cormierom, ostvarivši pobjede u posljednja dva.

Linker
30. travanj 2024 21:48