UFC

Na priredbu Edwardsa i Muhammada dodana odlična poluteškaška borba

Misha Cirkunov
 screenshot (YouTube, UFC)
Nova akvizicija UFC priredbe koja se održava 13. ožujka postali su Misha Cirkunov i Ryan Spann

Nakon što je Belal Muhammad prihvatio borbu protiv Leona Edwardsa, čime je doslovno spasio UFC Fight Night 187, koji se održava 13. ožujka, program se može nastaviti puniti borbama, a već danas se na njemu našla jedna izuzetno intrigantna. Već ranije ugovarani pa otkazani susret poluteške kategorije odradit će Misha Cirkunov i Ryan Spann. Njihov za prosinac planirani okršaj otkazan je zbog pozitivnog COVID-19 testa latvijskog borca.

Bit će to prilika za iskupljenje 29-godišnjem Spannu (18-6, 4-1 UFC) nakon velikog razočaranja koje je doživio u prošlog borbi. Johnnyja Walkera ugrozio je već na početku njihove borbe, a onda je, u trenucima kad je već gotovo u džepu imao petu pobjedu u nizu, napravio veliku pogrešku. Dozvolio je Brazilcu da ga pogodi iz kontre, još teže uzdrma nego što je on njega te završi. Walker se tako vratio na pobjednički put, a Spann nije iskoristio priliku postati Top 10 poluteškaš. Prije te borbe je ovaj bivši LFA prvak suvereno prošao kroz većinu UFC protivnika.

Slična sudbina dogodila se i Cirkunovu (15-5, 6-3 UFC), ali tri godine ranije. I on je bio u sjajnom nizu, kad mu se dogodilo poraz od Volkana Oezdemira. Od tada nije uspio vratiti se u sličnu formu te je na dvije pobjede i tri poraza u posljednjih pet borbi, a najdulja od njih trajala je tri i pol minute. Nekad veliki potencijal i dalje vjeruje da može opravdati očekivanja s kakvima je došao u promociju, ali za to će prvo morati zaustaviti "Supermana" Spanna.

Osim ove borbe, istoj priredbi pridodana je još jedna. U perolakoj kategoriji borit će se jedan od trenutno najatraktivnijih stand up boraca u promociji, Charles Jourdain, i Steve Garcia.

Linker
17. svibanj 2024 07:51