UFC

Na Stipu u revanšu ide jedan drugačiji Ngannou: ‘Ne prepoznajem se, a vidim lika koji izgleda poput mene‘

Francis Ngannou
 GREG BAKER, AFP
‘Nakon prve borbe obuzela su me dva različita osjećaja, prvi je bio očit...‘

Francis Ngannou uvjeren je da u revanš sa Stipom Miočićem ulazi kao puno bolji borac nego što je bio početkom 2018. kada ga je aktualni teškaški prvak u potpunosti izdominirao kroz punih 25 minuta borbe.

Bio je to na UFC-u 220, zapravo još uvijek i je, najduži meč u 'Predatorovoj' karijeri, jedini na punih pet rundi, ali i borba u kakvoj se još nikad nije našao. Sada, kada je iskusio i taj dio MMA igre, Francis vjeruje da je spreman za preuzimanje trona.

"Nakon te su me borbe obuzela dva različita osjećaja. Prvi, očito je da sam bio vrlo uzrujan i razočaran što nisam pobijedio. Kao i svi koji se bore za pojas, htio sam iz meča izaći kao pobjednik", započeo je Ngannou u Joe Rogan Experience podcastu.

U nastavku razgovora Francis se više koncentrirao na one pozitivne stvari, prije svega na zlata vrijedno iskustvo koje je stekao u meču s najboljim teškašem u povijesti UFC-a.

"Da vam budem iskren, uvijek gledam na tu borbu, a tako sam razmišljao i nakon završetka iste - 'Ovo je dobro'. Gledajte, stvarno sam puno toga naučio iz tog dvoboja. Iako sam bio na razini jednog meča za svjetsku titulu, i dalje je mojoj igri i mom iskustvu nedostajao određeni dio. Pitao bih se - 'OK, kako bi izgledala borba na tri runde? Zapravo, ušao sam u meč znajući da je ispred mene možda i pet rundi, a do tad nisam odradio ni u tri. Kako to izgleda? Kako se pripremiti za takvu borbu? Imao sam puno pitanja. A onda sam si nakon borbe rekao - 'OK, sada shvaćam'. Mislim da sam u jednoj noći u proveo više vremena u Octagonu nego u ostatku karijere", nastavio je Francis pa se osvrnuo na pristup za koji danas vjeruje da je bio potpuno pogrešan:

"Navalio sam u prvoj rundi, a danas se pitam zašto, zašto bih se toliko brzo potrošio? Kada danas gledam tu borbu, vidim lika koji izgleda poput mene, ali ne prepoznajem se jer to nije način na koji se borim. Gledam druge borbe i čini mi se da vidim dvije različite osobe. Znao sam se boriti smireno, raditi pritisak i čekati priliku, a u većini slučajeva bi moj protivnik prvi napao... Ali ovoga puta sam se jednostavno zaletio", zaključio je Ngannou.

Podsjetimo, prije nekoliko je dana o borbi koja nas čeka 27. ožujka nešto rekao i aktualni prvak.

"Francis je itekako snažan i opasan momak. Ponovno je u nizu unutar kojeg sve ispred sebe nokautira, ali nažalost po njega, ponovno se mora boriti protiv mene. To je loš dio njegove priče. Svakako je bolji nego što je bio, ali i ja sam. Znam da starim, no isto tako sam i sve mudriji, imam par novih trikova. Kaže se kako starog psa nije moguće naučiti nove trikove, ali to nije istina. Dosta toga sam naučio otkako smo se posljednji put borili. Na kraju će sve završiti istim ishodom. Izaći ću iz borilišta s pojasom oko pasa", poručio je pak Stipe dodavši kako je od njihovog prvog susreta najviše napredovao u brzini i 'tajmingu'.

"Brzina je ono što ubija", zaključio je tada Stipe.

Linker
26. travanj 2024 23:32