UFC

Najbolja MMA priredba 2021. godine ostvarila zadovoljavajuću brojku prodanih prijenosa

Poirier vs. Oliveira

 Screenshot (youtube, Ufc)
U pola milijuna američkih domova službeno je otišao prijenos sjajne prošlogodišnje UFC 269 priredbe

Posljednja prošlogodišnja UFC-ova PPV priredba (UFC 269) obećavala je sjajnim ''fight cardom'' koji je promocija priredila. Charles Oliveira i Dustin Poirier predvodili su event, borbom za prvaka lake kategorije. Izuzev Oliveire, Amanda Nunes također je branila svoj pojas, no njena obrana prošla je neuspješno. Julianna Pena priuštila je ponajveće MMA iznenađenje u protekloj godini te je submissionom u drugoj rundi savladala po mnogima najveću borkinju u povijesti.

Izuzev gore spomenutih mečeva, UFC je ponudio još niz odličnih borbi u kojima su nastupali borci poput Dominicka Cruza, Seana O'Malleyja, Kai Kara-Francea, Tai Tuivase itd. Fanovi se nisu mogli požaliti programom posljednje prošlogodišnje PPV priredbe, a brojka prodanih PPV-ova govori kako je interes bio zadovoljavajuć za promociju.

Naime, prema javnosti dostupnim informacija, UFC 269 priredba prodala je nešto više od pola milijuna PPV-ova. Radi se o informacija sa Sports Business Journala (SBJ). Ipak, šest je prošlogodišnjih UFC evenata s boljim brojkama od UFC 269 priredbe. Naravno da dvije priredbe koje je predvodio Conor McGregor (UFC 257 i UFC 264) debelo prednjače. Obje su prodale nešto više od 1.5 milijuna prijenosa, no Poirier može biti izuzetno zadovoljan, jer se oba put upravo on borio s Conorom.

UFC 259 priredba koju su predvodili Jan Blachowicz i Israel Adesanya, treća je najprodavanija UFC-ova priredba u 2021. godini. Oko 800 tisuća PPV-ova prodao je taj event. UFC 262 priredba na kojoj je Oliveira osvojio pojas, savladavši Michaela Chandlera, prodala je 300 tisuća prijenosa. Dakle, dojam je i kako ''Do Bronxova'' popularnost na neki način raste, no naravno da su Dustin Poirier, ali i ostali akteri priredbe utjecali na sve to.

Preostaje nam vidjeti što 2022. godina nosi za UFC, a nema sumnje koja je priredba rani favorit za obaranje rekorda. Radi se o eventu na kojem će se Conor McGregor vratiti borbama nakon teške ozljede, no nameće se pitanje kada će se to dogoditi i hoće li se uopće dogoditi.

Linker
01. svibanj 2024 07:56