UFC

Nakon prihvaćanja borbe protiv Makhacheva, Hooker ne zna kad će mu biti dozvoljeno vratiti se kući

Dan Hooker
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Puno toga na kocku je Dan Hooker stavio prihvaćanjem borbe protiv Islama Makhacheva

Prava drama odvijala se po pitanju odlaska Dana Hookera u Las Vegas na UFC 266, gdje se prošlog vikenda borio protiv Nasrata Haqparasta, kojeg je savladao jednoglasnom sudačkom odlukom nakon tri runde. Problem kod odlaska s Novog Zelanda bio je jednim dijelom oko ugovaranje leta povratka te karantene kojoj bi se morao podvrgnuti. Naime, njegova domovina za svakog povratnika mora rezervirati dva tjedna hotelskog smještaja u potpunoj izolaciji, nakon čega osoba može ući u državu. Tako izgledaju njihove COVID-19 mjere. Unutar države gotovo da se sve odvija normalnim tijekom, ali ulazak i izlazak u istu je nevjerojatno kompliciran.

Kad je već doputovao u Ameriku te ostvario važnu pobjedu, Hooker je odlučio prihvatiti priliku odmah odraditi još jednu borbu. Naime, nakon što je Rafael Dos Anjos otkazao nastup na UFC 267 priredbi, koja se 30. listopada održava u Abu Dhabiju, Islam Makhachev ostao je bez protivnika. "Hangman" je dobio poziv te ga je prihvatio.

"Znao sam da je RDA odustao i imao sam odmah osjećaj kako nemaju nikoga drugog. Tony Ferguson je Tony Ferguson, a Beneil Dariush je također pod ugovorom s Alijem Abdelazizom, mislim da ne bi prihvatio borbu. Znao sam da sam jedina prava opcija. Nazvali su me i bio sam sretan čovjek, vidimo se u Abu Dhabiju", rekao je Hooker u razgovoru za MMA Junkie.

Kao što smo naveli, Hooker je imao ugovoreno sve u vezi povratka na Novi Zeland, a sad je to sam odlučio otkazati. Time je odgodio svoj povratak na neodređeno vrijeme, odnosno morat će čekati priliku za let i karantenu za koju ne zna kad bi u gustom rasporedu mogla doći. No, odlučio je prihvatiti borbu kojom puno može dobiti, a čini se kako ga čeka i honorar karijere.

"Moj povratak kući sad je nedefiniran. I nisam ovo napravio za neki glupi novac kojim sam plaćen. Dali su mi novac koji opravdava ovaj moj postupak i ono što traže od mene. Doslovno od mene traže da napustim svoju zemlju i automatski time moram svoj život posložiti ovdje i to ne znam na koliko dugo. Odlučio sam prihvatiti rizik, iako nemogućnost odlaska kući par godina zvuči zastrašujuće", rekao je, pomalo u strahu, budući da mu je na Novom Zelandu obitelj. Naravno, mogućnost da mu se oni pridruže također postoji, posebno ako City Kickboxing tim preseli u SAD, kao što se posljednjih dana špekulira.

U borbu će ući kao veliki autsajder, no isto tako i kao najveće ime te vjerojatno najkvalitetniji borac s kojim se Makhachev do sada susreo. Dagestan je uistinu izgledao vrhunski, posebno u svojim posljednjim borbama, no vjeruje Dan kako posjeduje rješenje za njega.

"On ima ponešto Khabibove mističnosti, to je preneseno na njega. Proteklih par nastupa bio je podosta dominantan. Trenirao sam s Drewom Doberom, a način na koji se on borio protiv Drewa je bio poprilično uvjerljiv. I u svojoj posljednjoj borbi je bio vrlo dominantan. Kod njega definitivno postoji vještina, ali ja želim biti prvi koji će otići tamo i učiniti da on izgleda kao čovjek", dodao je.

Hooker će se sad neko vrijeme pripremati u SAD-u, nakon čega bi trebao otputovati u Dubai te na kraju u Abu Dhabi, gdje će borbu odraditi.

Linker
01. svibanj 2024 14:45