UFC

Ngannou ima tri ozbiljne opcije: Evo kako se Miočić uklapa u planove novog prvaka

Francis Ngannou
 FRANCK FIFE, AFP
‘Kao novi prvak odlučio sam od teške napraviti aktivniju kategoriju‘

Nije prošlo puno vremena od borbe i već su, sasvim očekivano, krenule kombinacije oko idućeg protivnika Francisa Ngannoua.

'Predator' je u nedjelju zaustavio Stipu Miočića i nokautom iz druge runde od najboljeg teškaša u povijesti UFC-a preoteo titulu, ali i poravnavao račune osvetivši poraz iz 2018. godine.

Je li Jon Jones idući na redu?

"Očito je da Jones za mene ima više smisla. U svakom slučaju, namjeravam se boriti. Ako Jones ne odradi transfer u tešku, kategorija mora nastaviti sa svojim životom. Kao novi prvak, odlučio sam nastaviti i od teške učiniti aktivniju kategoriju nego što je to bila u posljednje dvije-tri godine", izjavio je Francis na press konferenciji.

Mnogi smatraju da Miočić, s obzirom na sva postignuća, ali i jednu pobjedu protiv Ngannou, zaslužuje priliku da odmah pokuša vratiti ono što je u Las Vegasu izgubio...

"Trenutno ne osjećam potrebu za time. Rekao je da neću biti prvak sve dok se on ne povuče u mirovinu. Tko zna, možda se sada umirovi. Ali ako to ne bude slučaj, bit ću otvoren za borbu. Jednom sam izgubio od njega, a on je na glasu kao najbolji teškaš svih vremena. Ima smisla da se borim s njim. Oduvijek sam bio netko tko je tražio aktivnost i nadam se da ću sada, s pojasom u rukama, biti još aktivniji. Bit ću sposoban odraditi dvije ili tri borbe po godini. To je moja namjera", zaključio je Ngannou.

Treća najozbiljnija opcija uključuje Derricka Lewisa. 'Crna zvijer' trenutno je rangirana kao druga na ljestvici izazivača, a iza sebe ima i četiri pobjede u nizu.

Pored toga, Lewis je i borac koji ima pobjedu nad Ngannouom kojem je u srpnju 2018., svega pola godine nakon Francisovog poraza od Stipe, nanio još jedan jednoglasnom sudačkom odluku. Bio je to jedan vrlo rezerviran meč koji su mnogi tada proglasili možda i najdosadnijim u povijesti teške kategorije. Ali pobjeda je pobjeda i Lewis je danas u dobroj situaciji po pitanju napada na tron.

Linker
23. travanj 2024 15:14