UFC

Ngannou o prvom meču protiv Miočića: ‘Više sam naučio te noći, nego u posljednje četiri godine‘

Stipe Miočić vs. Francis Ngannou
 Mike Lawrie/Getty images/Profimedia
Kamerunac je izvukao bitne pouke iz prvog meča protiv Stipe Miočića

UFC-ov prvak teške kategorije Francis Ngannou priprema se za prvu obranu pojasa koju će imati 22. siječnja protiv Ciryla Ganea. 35-godišnji ''Predator'' pojas prvaka osvojio je u ožujku ove godine savladavši Stipu Miočića nokautom u drugoj rundi borbe. Francis je tako upisao petu pobjedu u nizu, no prije toga bio je u gubitničkom nizu.

Naime, Ngannou je u 2018. godini prvo izgubio od Miočića, a zatim od Derricka Lewisa. ''Predator'' je još u siječnju 2018. godine imao priliku postati prvakom, no Miočić ga je totalno deklasirao u njihovom prvom međusobnom obračunu. Tada su na površinu isplivale sve mane Francisa Ngannoua, no Kamerunac je danas zahvalan na tom porazu i prvoj borbi protiv našeg Miočića.

''Prije gotovo četiri godine, ostao sam kratak u mojoj prvoj borbi za titulu protiv velikog Stipe Miočića. Međutim, te noći sam unatoč neželjenom ishodu borbe bio svjestan da nisam izgubio. Ne zato što nisam bio niti blizu na sudačkim karticama, nego zato što sam znao da sam u jednoj večeri naučio više nego u posljenje četiri godine. Bez tog poraza, nisam siguran da bih pobijedio u revanšu jer bih napravio iste pogreške koje sam radio prije tri godine. Nelson Mandela je rekao: Ja ne gubim. Ili pobjeđujem ili učim.'', napisao je Ngannou na svom Instagram profilu pritom priloživši fotografiju zagrljaja s Miočićem.

Francis uistinu jeste pokazao velik napredak u drugoj borbi i pravi je dokaz kako Mandelina izjava nije nekakva floskula, nego uistinu možemo učiti iz poraza. Također, lijepo je vidjeti kako Francis Ngannou izuzetno poštuje Miočića i njegovu veličinu.

Linker
03. svibanj 2024 00:38