UFC

Ngannou sve bliže pronalasku novog poslodavca: ‘Jednostavno znam da dolazi kod nas u promociju‘

Francis Ngannou (lijevo) i Dan Hardy (desno)

 Screenshot (youtube, Ufc; Full Reptile)
Umirovljeni MMA borac Dan Hardy otkrio je više detalja o pregovorima Ngannoua s PFL-om

Dan Hardy sredinom ovog mjeseca postao je jedan od čelnih ljudi zaduženih za razvoj PFL-ovog ogranka pod nazivom ‘‘PFL Europe‘‘. Bivši UFC-ov borac pokušat će podići europsku podružnicu na višu razinu, a talenti koje iznjedre kroz PFL Europe, kasnije će dobiti priliku boriti se i u glavnom PFL-ovom turniru.

Velika je to čast za Dana Hardyja, a velika čast za kompletan PFL mogao bi biti potpis Francisa Ngannoua. Naime, prema riječima Dana Hardyja koji sada posjeduje ‘‘insajderske‘‘ informacije iz PFL-a, Francis Ngannou lako bi mogao postati novim članom ove MMA organizacije.

‘‘Potpisat ćemo Francisa Ngannoua jako brzo, doći će kod nas i borit će se u PFL-u. Osjećam to u svojim kostima. Jednostavno znam da dolazi ovdje.‘‘, rekao je Hardy za MiddleEasy, a potom je otkrio i ponešto o ponudi koju PFL nudi Francisu.

‘‘Zahtjevi koje je postavio UFC-u točno su ono što mu PFL nudi. Sve što je tražio od UFC-a, uključeno je u ponudu PFL-a. Dokle god je novac adekvatan jednom kralju teške kategorije, mislim da će on biti sretan. A siguran sam da mu to možemo omogućiti.‘‘, dodao je Hardy.

Podsjećamo, jedan od glavnih prijepora između UFC-a i Ngannoua ticao se boksačkog meča koji je Ngannou htio uključiti u svoj novi ugovor s UFC-om. Čelnici najjače MMA organizacije protivili su se toj klauzuli, a Ngannou je silno htio mogućnost za odraditi boksački meč. Dogovora na kraju nije bilo i Francis je otišao iz organizacije.

Trenutno je Ngannou bez novog poslodavca, odnosno i dalje ‘‘važe opcije‘‘ koje su stavljene pred njega. Nije tajna da ga svaka organizacija na svijetu želi u svojim redovima, a čini se da je PFL najbliže.

Linker
20. travanj 2024 13:11