UFC

Pred povratak Ultimate Fightera, pogledajte koji sve borci sa showa su dogurali do UFC titule

Robert Whittaker
 screenshot (YouTube, UFC)
Devet pravih i jednog privremenog UFC prvaka do sada je dao show The Ultimate Fighter

13 godina neprestano se emitirao The Ultimate Fighter, show koji je spasio UFC. Upravo takvim nazvali su ga Dana White i Lorenzo Fertitta, kad su na 25. godišnjicu promocije pričali o istom. Jer prva sezona showa nevjerojatno je pozitivno djelovala na sliku sporta u javnosti, zbog svog emitiranja na kabelskoj televiziji, zaključno sa spektakularnom završnom priredbom.

Show je isto tako godinama bio glavna platforma za promoviranje boraca i njihovih ambicija. Upravo putem jakog i teškog turnira kakav je odvija tijekom svake sezone, mnogi danas poznati borci i borkinje pokazali su svoju vrijednost. I veliki broj njih došao je do samog vrha svojih kategorija.

Baš u potpunosti na vrhu završilo ih je devet, deset ako ćemo računati privremenu titulu pobjednika 13. sezone, Tonyja Fergusona. Još veliki broj osim njih došao je do borbi za titulu, no nisu uspjeli napraviti taj posljednji korak.

UFC je pred povratak nakon dvije i pol godine te početak emitiranja nove sezone, koja je zakazana za prvi dan lipnja, uz Alexandera Volkanovskog i Briana Ortegu kao trenere, odlučio posvetiti video svim prvacima poteklim iz TUF-a. Pogledajte tko je to sve bio, za neke ćete se možda iznenaditi.

Linker
26. travanj 2024 20:19