UFC

Rampage Jackson: ‘Jones je najveći svih vremena, no ne bi se oporavio da ga Ngannou jednom pogodi‘

Jones vs. Rampage

 Screenshot
Bivši UFC-ov prvak ima jako visoko mišljenje o jednom od svojih nasljednika na tronu

Malo je boraca koji se mogu pohvaliti karijerom, ali i statusom MMA ikone kao što to može Quinton "Rampage" Jackson. Danas 43-godišnja legenda ostavlja dojam kao da je MMA iza njega, no sve se čini da će tijekom iduće godine odraditi boksački meč protiv Shannona Briggsa. No, MMA teme su kod njega nezaobilazne, a jedan vrlo zanimljiv stav iznio je prije nekoliko tjedana putem društvenih mreža.

"Iskreno, smatram Jona Jonesa najvećim svih vremena. Reći ću vam realno da nikad nisam izgubio borbu kad sam bio u top formi. Osim tada, u borbi protiv njega sam bio u najboljoj formi svoje karijere. Dakle, pobijedio je najboljeg", napisao je Rampage krajem prošlog mjeseca na Twitteru, podijelivši zapravo Jonesovu objavu u kojoj se on prisjeća svoje prve četiri borbe za titulu prvaka.

Jackson i Jones su se borili u rujnu 2011. godine, a tada 24-godišnji Jones je upisao pobjedu gušenjem u četvrtoj rundi. Jackson je svoje šampionske UFC dane doživio četiri godine ranije, kad je titulu oduzeo Chucku Liddellu iobranio ju jednom protiv Dana Hendersona, da bi je onda izgubio u borbi protiv Forresta Griffina. Ranije u karijeri borio se i za Prideovu titulu te u finalu Grand Prixa iste organizacije, ali oba puta ostao je kratak u borbama protiv Wanderleija Silve.

Ovih dana pozvan je Jackson da malo detaljnije izrazi svoje mišljenje u Jonesu i to je napravio u razgovoru s reporterkom Helen Yee. Tema je zapravo bila Jonesov prelazak u tešku kategoriju, a Jackson ima tu puno toga za reći, kao borac koji je varirao kroz karijeru između teške i poluteške kategorije.

"Mislim da će Jones biti jako dobar teškaš sve dok uspije izbjegavati da ga pogađaju. Znam da sam ja imao jako težak posao po tom pitanju, mislim da nisam pogodio ništa čisto u cijeloj borbi. Ako je postao i jedan posto bolji od tada po pitanju izbjegavanja udaraca, mislim da će biti jako dobar u teškoj kategoriji. Sjajan je hrvač i sposoban je uvijek kontrolirati borbu ili rušiti na pod koga god je potrebno. Ono što svakako treba spomenuti u vezi njega je njegov snažan um. Što god si on zamisli, sposoban je to napraviti. Nadam se da će ostati fokusiran na karijeru i kontrolu svog privatnog života", prokomentirao je Rampage, ipak upozorivši na jednu stvar:

"Jedino nisam siguran u vezi Francisa Ngannoua, on je trenutno prvak, zar ne? On je opak i nevjerojatno snažan, jako udara. Ako on pronađe jedan udarac za Jona Jonesa, ne vidim kako bi Jon oporavio od toga. Ali, kao što sam rekao, Jonesa je jako teško pogoditi."

Nije rekao Jackson ništa što možemo smatrati nekom novom informacijom, ali je svakako sjajno vidjeti koliko cijeni svog bivšeg protivnika. Rampage je inače u MMA karijeri upisao 38 pobjeda i 14 poraza, a posljednji put borio se zadnjeg dana 2019. godine, kad ga je savladao Fedor Emelianenko.

Linker
02. svibanj 2024 12:56