UFC

Raulian Paiva ima recept za pobijediti Seana O‘Malleyja: ‘On pod pritiskom pada u očaj‘

Raulian Paiva
 Screenshot (youtube, Mma Junkie)
25-godišnji Brazilac vjeruje kako posjeduje sva potrebna oružja za pobijediti talentiranog Seana

Seana O'Malleyja krajem godine, točnije 11. prosinca čeka jedan od najtežih mečeva u dosadašnjoj UFC karijeri. S druge strane kaveza stajat će Brazilac Raulian Paiva (21-3-0, 3-2 UFC), trenutno 15-rangirani borac na ljestvici izazivača UFC-ove bantam kategorije. ''Sugar'' će u ovom meču tražiti treće slavlje u nizu.

Paiva je u srpnju ove godine savladao Kylera Phillipsa većinskom odlukom sudaca, a sada ga čeka jedna od najvećih zvijezda kategorije. Međutim, Raulian smatra kako se O'Malley nije susretao s naročito kvalitetnim protivnicima.

''Thomas Almeida bio je praktično na kraju svoje UFC karijere, a Kris Moutinho koji je borbu prihvatio na 'short notice', bio je osjetno lakši od njega. Moutinho je mogao primiti batine, ali bio je puno inferiorniji. Sean je izgubio kad se borio protiv top borca. Marlon Vera vrlo je iskusan te ima puno odrađenih borbi u UFC-u. On je vršio pritisak na njemu i to je to. Sean se iscrpio, postao je očajan i Vera ga je završio.'', započeo je Raulian za MMA Fighting.

Brazilac Paiva vjeruje kako ''Sugar'' Sean nije naročito srčan, odnosno teško se nosi s pritiskom. Upravo na tome, Paiva će bazirati svoju taktiku 11. prosinca na UFC 269 priredbi.

''Postoje određeni borci koji znaju udarati, ali njihove performanse drastično padaju kada ih se pritišće. To je nešto što vidim u O'Malleyju. Ako mu dajete prostora, on će raditi svoje stvari, ali ukoliko mu ne dopustite prostor, on pada u očaj i radi sve više pogrešaka. To je upravo ono što ću učiniti. Vršit ću presing od prve do treće runde, ukoliko uopće dođemo do treće runde.'', objasnio je Paiva.

Raulian Paiva samo jednom je slavio prekidom u pet UFC nastupa (protiv Marka de la Rose). Ukupno sedam puta je slavio prekidima u cijeloj profesionalnoj karijeri (četiri puta nokautom, tri puta submissionom). Iako nema reputaciju finišera, Brazilac vjeruje kako će završiti O'Malleyja.

''Ja ga mogu završiti submissionom ako padne u očaj, ali i moje ruke mogu jako pogađati jer on svoje drži nisko. Međutim, vjerujem da ću pobijediti submissionom.'', završio je 25-godišnji Brazilac.

Linker
03. svibanj 2024 02:33