UFC

Rose Namajunas otkrila svoju životnu svrhu: ‘Kako postajem starija, sve se više bavim time‘

Rose Namajunas

 Screenshot (youtube, Bt Sport)
Prvakinja UFC-ove slamka kategorija ne gaji ljubav samo prema borilačkim sportovima

Veliki revanš čeka Rose Namajunas na večerašnjoj UFC 268 priredbi. Sjajna američka borkinja litavskih korijena ponovno je prvakinja UFC-ove slamka kategorije. ''Thug'' Rose u četvrtom mjesecu ove godine lakoćom je nokautirala Kineskinju Weili Zhang i time je pojas vratila u svoje vlasništvo, nakon što ga je 2019. godine izgubila od Jessice Andrade.

Weili Zhang unatoč brutalnom i uvjerljivom porazu, ekspresno je dobila priliku za revanš. Vjeruju mnogi pa tako i čelnici UFC-a da Kineskinja može pružiti puno više od onoga što smo gledali u travnju ove godine. Promijenila je Zhang dvoranu u kojoj trenira te se priključila Fight Ready dvorani u Arizoni. Henry Cejudo i Eric Albaraccin trebali bi implementirati nove alate u njen repertoar, no više o tome saznat ćemo večeras.

Rose Namajunas s druge strane spremna je na sve što ju čeka. 29-godišnjakinja uvijek oduševljava svojom besprijekornom tehnikom, a danas će tražiti potvrdu onoga što sve češće govori. Naime, rečenica ''I am the best (Ja sam najbolja'', sve češće se čuje od strane aktualne prvakinje.

Iako je Namajunas sjajna borkinja i tek joj je 29 godina, nije tajna da Rose u svom životu ima još velikih ljubavi i interesa izuzev MMA-a. Naime, vrtlarstvo je bitan dio njenog života, a Namajunas je u razgovoru za BT Sport objasnila kako je to nešto u čemu sve više uživa kako godine odmiču. Rose zapravo ide toliko daleko u ljubavi ka vrtlarstvu, da to vidi kao smisao svog života.

''Što sam više učila o sebi, tako sam shvaćala da je vrtlarstvo ono što zapravo jesam. To je moja životna svrha. Naravno, ja sam borkinja i to je nešto što primarno radim većinu vremena, ali radim i prema tome da postanem farmerica. Govorim to još od dana dok sam išla u vrtić i kad su nas ispitivali što želimo biti kada odrastemo. To je ukorijenjeno u meni. Uvijek sam gajila ljubav ka prirodi i životinjama. Kako postajem starija, sve se više bavim time.''

Rose Namajunas karakterno je zanimljiva osoba i pomalo atipična borkinja. Međutim, njena posvećenost borilačkom sportu nije upitna i prvakinja sigurno ima još puno toga za pružiti MMA svijetu, prije nego li se u potpunosti posveti vrtlarstvu, sviranju klavira i ostalim hobijima koji su dio njene svakodnevice.

Linker
30. travanj 2024 14:47