UFC

Sandhagen uskočio u borbu protiv Yana, UFC uveo privremenu titulu

Petr Yan vs. Cory Sandhagen
 screenshot (Youtube, UFC)
UFC je ostvario želju Petru Yanu te će Rus ostati na UF 267 priredbi

Čini se kako strpljenja oko Aljamaina Sterlinga UFC više nema. Nakon što je prvak bantam kategorije još jednom otkazao svoj revanš protiv Petra Yana, koji se trebao održati 30. listopada na UFC 267 priredbi, u igru ulazi privremeni pojas prvaka, za kojeg će se spomenutog datum boriti Yan i Cory Sandhagen.

Sterling je pri otkazivanju borbu otkrio kako nije ozlijeđen, objasnivši da mu liječnici nisu dozvolili nastup zbog toga što još uvijek osjeća posljedice operacije. Izrazio je želju boriti se u prosincu, no dodao je kako još uvijek ne može biti sto posto siguran da će tada biti sve u redu. Yan je odmah pri otkazivanju borbe zatražio zamjenskog protivnika, a UFC je odlučio to napraviti.

Cory Sandhagen zapravo se odmah pri Sterlingovom otkazivanju ponudio uskočiti u borbu i to će se dogoditi. On je u srpnju poražen od TJ-a Dillashawa, no podijeljenom odlukom u borbi gdje ne bi bilo nepošteno da je pobjeda otišla njemu. Kako je Dillashaw tim putem osigurao poziciju izazivača za pravu titulu, sigurno mu nije bilo u interesu uskakati u ovu borbu bez punog pripremnog kampa. Sandhagen je u takvom slučaju svakako najbolji izbor.

Iako je Yan već imao titulu prvaka u svom vlasništvu, njemu će ovo biti drugi najbolje rangirani protivnik u karijeri, nakon Sterlinga, koji mu je titulu oduzeo na račun ilegalnog udarca kojim ga je Rus u četvrtoj rundi njihove proljetos održane borbe pogodio. Sterling je došao u nezavidnu poziciju kod velikog broja fanova, budući da isti vjeruju kako je odglumio nemogućnost nastavka borbe, sve s ciljem osvojanja titule. Konstantna odgađanja revanša, prvobitno zbog odlaska na operaciju, a sada i zbog produženog oporavka, nešto su što mu u tom slučaju nikako ne ide u prilog te zapravo se više ljudi okreće od sebe. Jedina šansa da se pokaže kao pravi prvak je čista pobjeda protiv Yana, no prvo mora doći do te borbe.

Yan i Sandhagen tako će se obračunati za privremeni pojas, a nije isključena opcija da isti s vremenom postane pravi, ako Sterling još neko vrijeme bude izvan stroja. U tom slučaju oduzimanje titule svakako postaje realna opcija. To će se vjerojatno dogoditi ako Sterling iduće ugovorenu borbu još jednom otkaže ili predugo bude odugovlačio s ugovaranjem iste.

UFC 267 održava se u Abu Dhabiju, a predvodi ga borba za titulu poluteške kategorije između Jana Blachowicza i Glovera Teixeire.

Linker
03. svibanj 2024 06:16