UFC

Sean Strickland uputio nekoliko savjeta Raulu Rosasu: ‘Svi bi se umorili da ‘grapplaju‘ na taj način‘

Sean Strickland (lijevo) i Raul Rosas Jr. (desno)

 Screenshot (youtube, Helen Yee Sports; Mma Fighting)
Iskusni borac UFC-ove srednje kategorije iznenadio je svojim ozbiljnim savjetima

Vrlo brzo se ugasio ‘‘hype‘‘ oko Raula Rosasa, najmlađeg borca u povijesti UFC-a. 18-godišnji Meksikanac izgubio je već u svom drugom UFC nastupu, a Christian Rodriguez priuštio mu je potrebno prizemljenje.

Mladi Rosas bio je uvjeren da se već sada može nositi s najboljim borcima na svijetu, tvrdio je da može završiti i jednog Aljamaina Sterlinga, ali nerangirani Christian Rodriguez upoznao ga je s realnošću.

Naravno, ne treba Rosasa sada u potpunosti otpisati. Radi se o momku koji je kao maloljetnik izborio ugovor s UFC-om, a nakon proslave 18. rođendana upisao je jednu pobjedu i jedan poraz. Iz poraza od Rodrigueza mogao bi naučiti više nego kroz svih sedam pobjeda koje je dosad upisao, a određene savjete dobio je čak i od Seana Stricklanda.

Sedmorangirani izazivač UFC-ove srednje kategorije prvo je objavio ocjene koje su Rosasu dodijeljene u UFC 4 videoigri. Rosas je dobio četiri od mogućih pet zvijezdica za grappling, tri i pol za udaračke vještine i četiri za takozvani ‘‘health‘‘ ili odnosno za sposobnost primanja štete. Strickland je poslao prepravak napisavši da bi Rosas trebao dobiti 2,5 za grappling, dvije zvijezdice za stojku i tri za ‘‘health‘‘. Netko je u komentarima napisao da je Rosasova kondicija na nuli, ali Strickland se nije složio i potom je uputio određene savjete.

‘‘Generalno, borbe na visokom nivou nećete dobiti dok ste na leđima. Ne radi se o problemima s kondicijom, nego s iskustvom. Nikada nemojte kompromitirati dobru poziciju zbog pokušaja ‘submissiona‘. Svi bi se umorili ‘graplajući‘ tako. Nadam se da će ga UFC nositi (graditi) nekoliko godina. Novi treneri bi pomogli.‘‘, napisao je Strickland, a radi se o podosta rijetkom slučaju gdje je Strickland ostao ozbiljan i dao smislen komentar.

Rosas inače dugi niz godina trenira pod mentorstvom svog oca Raula Rosasa Sr.-a, ali i u 10th Planet Jiu-jitsu dvorani pod paskom Caseyja Halsteada i Andyja Varele. Strickland očito smatra da Rosas treba bolje trenere, a možda ga indirektno poziva u Xtreme Couture dvoranu gdje i on sam trenira.

Linker
10. svibanj 2024 04:56