UFC

Zastrašujući Kubanac najavljuje pohod na vrh UFC-ove teške divizije: ‘Ako sve bude po planu, borit ću se za titulu‘

Robelis Despaigne

 Screenshot/Instagram
Robelis Despaigne vjeruje da će uskoro dobiti priliku zasjesti na sam tron UFC-ovog ‘heavyweighta‘

Prije no što je nastupio pod svjetlima najjače svjetske organizacije, Robelis Despaigne odradio je četiri borbe i svaku od njih pobijedio ekspresnim nokautom, te u kavezu proveo ukupno 21 sekundu. Sličnim je ritmom nastavio i u svom UFC debiju kada je, početkom ožujka, na 299. priredbi, nokautirao Josha Parisiana za 18 sekundi. U prvih pet profesionalnih MMA mečeva, dakle, zastrašujući kubanski nokauter nije kumulativno skupio ni čitavu minutu u oktogonu, a nošen svojim recentnim izvedbama, cilja na sam vrh UFC-ove teške kategorije.

"Ako sve bude po planu, mislim da ću se do prve polovice sljedeće godine boriti za titulu, ako ništa barem za onu privremenu" rekao je samopouzdani 35-godišnjak u razgovoru za MMA Junkie.

Situacija u UFC-ovoj teškoj diviziji poprilično je zamršena s obzirom na neaktivnost, odnosno ozljedu, prvaka Jona Jonesa koji bi se trebao boriti s najuspješnijim UFC-ovim teškašem svih vremena, Stipom Miočićem, dok privremeni prvak Tom Aspinall vreba svoju priliku za "title shot" iz prikrajka. Despaigne vjeruje da će "Bones" slaviti nad Miočićem u svom povratničkom meču, no smatra da bi kruna na koncu mogu završiti na Aspinallovoj glavi.

"To je tijesna borba, ali ako se radi o momentumu, mislim da Aspinall može uspjeti i osvojiti krunu", rekao je Kubanac koji se ove subote bori protiv Walda Cortesa-Acoste (11-1) na UFC on ESPN 56 priredbi.

Podsjetimo, Despaigne je bazično tekvandoaš, na Olimpijskim igrama 2012. (London) u tom je sportu osvojio brončanu medalju u kategoriji do 80 kilograma, a kao teškaš je osvojio još dvije bronce na Svjetskim prvenstvima 2013. (Puebla, Meksiko) i 2015. (Čeljabinsk, Rusija). Početkom lipnja 2022. tatami je zamijenio oktogonom. Sa svojim 201 centimetrom visine i 120 kilograma težine, Despaigne svakako opravdava znakoviti nadimak "The Big Boy", a u kontekstu tjelesnih gabarita, segment koji definitivno upada u oči jest njegov raspon ruku. Kubanac, naime, raspolaže "reachom" od nevjerojatnih 220 centimetara, čime je oborio UFC-ov rekord kojeg su prethodno držali Jon Jones i Stefan Struve. Na četvrtoj poziciji nalazi se Francis Ngannou s rasponom ruku od 210 centimetara.

Linker
09. svibanj 2024 18:37