UFC

Stipe Miočić odlučio se za potez u vatrogascima koji je planirao učiniti nakon što se povuče iz sporta

Stipe Miočić

 Joe Scarnici/Getty images/Profimedia
Najveći UFC-ov teškaš u povijesti i dalje nema ugovorenu borbu

Nešto manje od godinu dana, prošlo je od posljednjeg nastupa Stipe Miočića. Hrvatski borac s američkom adresom, 27. ožujka (treći mjesec) prošle godine, nokautom u drugoj rundi izgubio je od Francisa Ngannoua. Miočić je na taj način ostao bez titule prvaka UFC-ove teške kategorije.

Sve od tada, Miočić je poprilično rezerviran u medijima i nikakvih konkretnih informacija o njegovom povratku nema. Chael Sonnen proteklog tjedna iznio je zanimljive stvari o Miočiću, no Stipe je i dalje bez ugovorene borbe, iako postoje glasine o meču s Jonom Jonesom za privremenog prvaka teške kategorije.

"Imam jednu insajdersku informaciju i garantiram da ovo do sada još niste čuli. Mogli biste se sjetiti Stipe Miočića, nakon borbe protiv Francisa Ngannoua, kad je rekao kako će prestati sa svime i nabaciti deset kilograma. Je li tako? Deset kilograma mišića donosi jednog sasvim drugog Stipe. I sad sam dobio informaciju iz prve runde. Pričao sam s njegovom suprugom. Stipe je trenutno na 113 kilograma. Nema na čemu", rekao je Chael u videu koji je objavio na Twitteru.

Dobre su to vijesti za sve fanove najvećeg teškaša u povijesti UFC-a. Naime, mnogi su špekulirali kako se Miočić možda više niti ne planira vratiti sportu. Ove godine napunit će 40 godina, oborio je rekorde u teškoj kategoriji, a sudeći prema dojmu koji je ostavljao posljednjih godinu dana, djelovalo je kao da je izgubio dio motivacije. Ipak, Sonnenove informacije daju naslutiti kako Stipe radi na povratku, a i sam Miočić, putem Instagrama, na neki način dao je zanimljivu informaciju.

''Odlično jutro s obitelji, na prisezi u vatrogasnoj službi Westlakea. (Ne, nisam se umirovio).'', napisao je Miočić u sklopu svog ''storyja'' na Instagramu.

image

Miočićev story

Screenshot (instagram, Stipe Miočić)

Inače, Miočić je tim činom postao vatrogasac na puno radno vrijeme. Više puta tijekom svoje karijere, Stipe je isticao kako će se to dogoditi nakon što se umirovi od MMA-a. Međutim, očito se i sam Stipe sjeća svojih izjava i zato je u zagradi napisao kako se nije umiorovio. U svakom slučaju, službene objave oko umirovljenja (sportskog, ali i vatrogasnog) do sada srećom nije bilo i Miočića bi trebali ponovno gledati unutar kaveza. Hoće li to biti protiv Jonesa ili nekog drugog, nadamo se saznati što prije.

Linker
16. svibanj 2024 20:13