UFC

Triller obećao donirati milijun dolara ako White pusti GSP-a u boksački meč

Dana White
 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Boksačka organizacija pokušat će igrati na emocije da bi tako doveli velikog Kanađanina u svoj ring

Novi ambiciozni igrač na polju organizacije boksačkih mečeva, Triller, pokušao je za idući mjesec dogovoriti boksački ekshibicijski meč između jednog od najvećih boksača svih vremena, Oscara De La Hoye i po mnogima najvećeg MMA borca, Georgesa St-Pierrea. Taj plan im za sada nije upalio iz samo jednog razloga. Iako se umirovio, St-Pierre je i dalje pod valjanim ugovorom s UFC-om te za bilo kakav borilački nastup mora dobiti dozvolu UFC-a. Organizacije čiji predsjednik Dana White o Trilleru ne želi niti razgovarati.

"Ne pitajte me o tim idiotima, koga briga za njih? Nije mi briga što oni govore? Misliš da me briga? Ja ne odgovaram na njihove pozive. Taj idiot zove me svaki dan i moli da mu odgovorim na pozive, da razgovaram s njim. No, meni se je*e za tebe. Radi svoje stvari i mene pusti na miru. Radi što god radio. Mene ne može manje biti briga za to niti imam ikakav interes razgovarati s bilo kime od tih idiota. Neka rade svoj posao i prestanu pričati o meni. Što vas ima biti briga što ja radim?", jedan je od komentara Whitea na samu spomen Trillera, uz dodatak kako na pitanje je li istina da je St-Pierreu zabranio nastup nije niti odgovorio.

Nakon što je St-Pierre potvrdio kako je tu ponudu uistinu dobio te kako ju je namjeravao prihvatiti, priča se ponovno aktualizirala. On je izjavio kako mu White ne dozvoljava svojevrsno ispunjenje sna, budući da mu je De La Hoya jedan od dva najdraža boksača svih vremena, a kritike su došle od još nekih poznatih MMA boraca, koji ne podržavaju to da White radi osobnih razloga zabranjuje svom borcu nastup.

Triller još uvijek nije odustao te su povukli potez kojim igraju na emocije. Njihov vlasnik Ryan Kavanaugh javno je obećao kako će Triller dati milijun dolara u dobrotvorne svrhe, ako UFC dozvoli GSP-u nastup u njihovom ringu.

"Pokušat ćemo ovime djelovati na onu Daninu dobrotvornu stranu. Ja sam ponudio svojih 250 tisuća dolara i pozvao sam ostale da se uključe. Sad imamo milijun dolara koje će otići zakladi ili organizaciji koju Dana White sam izabere, sve pod uvjetom da GSP-u dozvoli boksački meč. Posebno jer i sam White zna kako se GSP više nikad neće boriti u UFC-u", izjavio je Kavanaugh.

Ovo je zapravo jako dobra strategija, gdje će White biti na velikoj kušnji. Ukoliko i dalje bude držao do svog stava, bit će to kao da je zaustavio tako ogromnu svotu koja bi mogla otići onima kojima je najpotrebnije. Dakle, ispast će negativac jer zbog svojih vlastitih stavova nije legendi UFC-a dozvolio nastup uz dodatak kako je on osobno zaustavio vrijednu dobrotvornu akciju.

Opaka je ovo taktika Trillera i sad je White na potezu. Je li spreman i dalje držati isti stav ili će ga Triller, organizacija za koju ne želi niti da mu se spominje, ipak uspjeti u svom naumu. Predsjednik UFC-a je na potezu.

Linker
05. svibanj 2024 07:14