UFC

UFC napokon službeno potvrdio borbu Stipe Miočića i Francisa Ngannoua

Stipe Miočić i Francis Ngannou
 screenshot/YouTube
Ono što se zapravo već neko vrijeme znalo, danas je dobilo i službeni pečat

Iako smo mi već neko vrijeme u modu iščekivanja 27. ožujka, UFC je tek danas službeno objavio kako će se tog datuma održati UFC 260 priredba te da će istu predvoditi borba Stipe Miočića i Francisa Ngannoua, još jedan veliki revanš za UFC-ovog prvaka teške katagorije i još jedno iskušenje u pokušaju potvrđivanja da je najveći UFC-ov teškaš svih vremena. Ono što zapravo po svim trenutnim referencama i je.

Još jednu borbu u koju će ući kao autsajder, Miočić će odraditi sedam mjeseci nakon što je trijumfalno završio trilogiju s Danielom Cormierom. U veliki okršaj ući će ne samo s ulogom pojasa kojem je vlasnik nego i s ulogom potencijalne borbe protiv Jona Jonesa te svega onoga što ona donosi, a ista će uslijediti pobjedniku.

Ngannou još jednom u duel s Miočićem ulazi nakon impresivnog niza. Ovog puta radi se o četiri pobjede nokautom u prvoj rundi, gdje je između ostalog savladao i dva bivša prvaka, a jedino je Junior Dos Santos u Octagonu izdržao dulje od jedne minute. Miočić je već u prvoj borbi pokazao kako je sposoban apsorbirati udarac "Predatora", a to će sad morati ponoviti. Nakon što je to prvi put uspio, lako je preuzeo kontrolu te na kraju dominantno slavio.

Teško je zaključiti što možemo očekivati od ove borbe, posebno jer i dalje ne znamo što može Ngannou, osim onoga što je očito, ekspresnih nokauta. Kamerunac tvrdi da je napredovao u svim segmentima, no borbe je toliko brzo završavao da to nismo imali priliku vidjeti. Ako bude imao odgovor na ono što mu je Stipe radio u prvoj borbi, morat će i prvak imati neki drugi plan. Stipe se i u borbama protiv Cormiera pokazao kao taktički sjajan borac koji je sposoban usred borbe promijeniti svoj pristup i sve preokrenuti u svoju stranu.

UFC 260 donosi borbu koju svi žele vidjeti, možda i najintrigantniju borbu za UFC-ovu teškašku titulu povijesti. Veselimo se!

Linker
06. svibanj 2024 04:22