UFC

UFC promijenio svoje COVID-19 protokole, cijepljenim borcima i trenerima olakšano puno toga

Jorge Masvidal

 screenshot (YouTube, UFC)
Možemo biti sigurni kako će od sada biti manje otkazivanja borbi nekoliko dana prije održavanja

Možemo biti sigurni kako će se već od ovog vikenda smanjiti broj otkazivanja UFC borbi zbog pozitivnih COVID-19 nalaza. Naime, tome u prilog govore nova pravila za "fight week", koja je UFC poslao svim borcima koji nastupaju ovog vikenda na UFC 270 priredbi. Ona su takva da će cijepljenim borcima i trenerima sve od sada biti puno lakše.

Naime, oni više neće morati prolaziti kroz naporna svakodnevna testiranja, kakva su do sada znala rezultirati pozitivnim nalazima bez ikakvih simptoma te zbog čega je promocija bila prisiljena otkazivati borbe. Najkritičnije je svakako bilo krajem 2020. godine, kad je nekoliko priredbi na kraju ostalo na jednoznamenkastom broju borbi.

"Nikakva testiranja više nisu potrebna ukoliko imate dokaz o cijepljenju unutar UFC-ovih dokumenata ili ga možete priložiti pri prijavi u hotel. Ako UFC tako što ne posjeduje, a vi ne možete osobno priložiti, smatrat će se kako niste cijepljeni i morat ćete biti testirani prema dosadašnjoj proceduri", glasi onaj glavni dio pisma koje je UFC poslao borcima.

Neovisno o tome, svi borci i članovi njihovih timova morali su biti testirani prije puta u Kaliforniju, gdje se priredba održava. Vrijedi svakako napomenuti kako kućni ili brzi testovi tim putem nisu legitimni.

Svakako je to dobra vijest za apsolutno sve osim onih koji su odabrali odbiti cjepivo, što će rezultirati time da se moraju prilagoditi pravilima koja za njih vrijede. A to su testiranja, kako boraca, tako i njihovih cijelih timova. Jedan pozitivan nalaz u tom slučaju već može dovesti do otkazivanja borbe, a takvih smo slučajeva vidjeli već uistinu prevelik broj.

Linker
06. svibanj 2024 00:59