UFC

UFC službeno objavio borbu Miočića i Jonesa, čeka nas četiri mjeseca do najvećeg spektakla ove godine!

Stipe Miočić

 Instagram (stipe Miocic)
Dana White potvrdio je ovaj meč kao glavnu borbu večeri na UFC 295 eventu

Stipe Miočić borit će se za titulu prvaka u teškoj kategoriji, što znači da ga čeka obračun s Jonom Jonesom, jednim od najvećih boraca u povijesti ovog sporta. Teško je UFC mogao pronaći veći meč od obračuna najvećeg teškaša u povijesti (Miočić) i ponajvećeg MMA borca u povijesti. Ovo će bez sumnje biti najveći MMA spektakl u ovoj kalendarskoj godini.

Dana White objavio je ovu vijest u noći s petka na subotu, a od tog trenutka borilačka javnost ne prestaje brujati o meču.Stipe Miočić u osmom će mjesecu proslaviti 41. rođendan, a izvan kaveza je još od kraja trećeg mjeseca 2021. godine. Tada ga je Francis Ngannou nokautirao u drugoj rundi borbe i svrgnuo ga je s trona UFC-ove teške kategorije.

Uslijedila je duga pauza, a Miočić se vjerojatno ne bi niti vratio u kavez da mu nije ponuđena ovakva prilika. Porazi li Jona Jonesa, Miočić će zacementirati status najvećeg teškaša u povijesti, ali skočit će i jako visoko na ljestvici najboljih boraca u povijesti ovog sporta, jer Jona Jonesa nitko nije uspio poraziti u kavezu.

Bilo kako bilo, jedva čekamo ovu borbu, a danas je UFC na društvenim mrežama i službeno objavio ovaj meč. Dana White potvrdio je ovaj meč kao glavnu borbu večeri na UFC 295 eventu koji će se održati u New Yorku 11. studenog (11. mjesec) u Madison Square Gardenu.

Linker
13. svibanj 2024 14:34