UFC

Valentina Shevchenko dobiva pravu izazivačicu? Miesha Tate ugovorila je svoj debi u muha kategoriji

Miesha Tate

 Louis Grasse/PxImages/Icon Sportswire/Newscom/Profimedia
Bivša prvakinja bantam kategorije, Miesha Tate, odlučila se spustiti u nižu kategoriju

Gotovo pet godina, Miesha Tate (19-8-0) izbivala je iz sporta. Bivša prvakinja UFC-ove bantam kategorije, nastupima se vratila u sedmom mjesecu 2021. godine. ''Cupcake'' je tehničkim nokautom savladala Marion Reneau te je najavila pohod na titulu.

Ipak, optimizam usmjeren ka osvajanju titule, nije bio dugog vijeka. Ketlen Vieira u 11. mjesecu savlada je Mieshu Tate i ubrzo ju vratila u realnost. 20-ak dana kasnije, pojas bantam kategorije preuzela je Julianna Pena, inače prijateljica Mieshe Tate. Sve to, navelo je Mieshu na prelazak u nižu kategoriju.

Ubrzo nakon odluke o prelasku u muha kategoriju, Tate je saznala ime borkinje koja će ju dočekati u toj kategoriji. Radi se o Lauren Murphy (15-5-0). 38-godišnja američka borkinja trenutno je trećerangirana izazivačica muha kategorija, a u posljednjem nastupu borila se za pojas. Ipak, Valentina Shevchenko pokazala se daleko kvalitetnijom borkinjom i Murphy je poražena nokautom u četvrtoj rundi.

Dobra je ovo prilika za Mieshu Tate. Pobjedom nad visokorangiranom borkinjom poput Murphy, Tate bi se ekspresno lansirala u sami vrh kategorije. Prvakinja Valentina Shevchenko, u posljednja četiri nastupa, savladala je četiri trenutno najbolje rangirane izazivačice u kategoriji. Svježa krv dobro bi joj došla, a Miesha Tate s rezimeom bivše prvakinje bantam kategorije, svakako je i zvučno ime s kojim bi se Valentina rado borila. Ipak, 35-godišnja Tate nije pružila naročito obećavajuć nastup protiv Viere i tek nam preostaje vidjeti može li se priključiti vrhu bantam kategorije.

Murphy i Miesha, trebale bi se obračunati u petom mjesecu, odnosno 14. svibnja ove godine. Prvotno planirani datum bio je 14. travnja i UFC 273 priredba, no meč je prema informacijama s MMA Fightinga, naknadno prebačen u peti mjesec. Prije poraza od Valentine Shevchenko, Murphy je bila u sjajnom nizu od pet uzastopnih pobjeda. Pobjeda protiv Mieshe Tate bila bi joj jedna od najvećih u dosadašnjoj karijeri i nema sumnje kako će Lauren biti silno motivirana.

Linker
01. svibanj 2024 09:51