UFC

Vettori svladao Hollanda već isprobanom taktikom, novi poraz ‘Platinum‘ Perryja

Marvin Vettori
 Screenshot (YouTube, UFC)
Talijanski borac u subotu je opravdao ulogu favorita i uspješno preskočio još jednu prepreku

Marvin Vettori poslužio se receptom Dereka Brunsona te snagom i hrvanjem u Las Vegasu stigao do svoje već pete pobjede u nizu.

Talijanski borac konstantno je u glavnoj borbi UFC on ABC 2 priredbe rušio Kevina Hollanda i uglavnom uspješno držao dominantnu poziciju iz koje je 'ground-and-poundom' strpljivo i sigurno skupljao bodove.

Holland je čak i dobro otvorio meč, bio je u startu nešto aktivniji i konkretniji na nogama, ali njegovi udarci nisu Vettoriju stvarali ozbiljnije probleme.

Kako je borba odmicala, tako se Talijan sve više koncentrirao na borbu u parteru, a već u drugoj rundi bilo je jasno kako bi mogao izgledati ostatak njihovog meča. U toj je dionici, spomenimo, Vettori ispalio i jedan vrlo precizan lakat koji je ostavio traga na Hollandovom lijevom oku.

Novi upečatljivi trenutak dogodio se u trećoj rundi kada je Marvin bio blizu pobjede gušenjem, no Holland se izvukao iz te opasne situacije, ali ne i tijeka borbe koji je vodio prema njegovom porazu. Vettori je uspješno rušio i kontrolirao Kevina i u četvrtoj te petoj rundi, a pobjedu je upisao uvjerljivom sudačkom odlukom po kojoj su mu sva tri suca dodijelila 50-44.

Podsjetimo, Holland je u ovaj meč uskočio kao zamjena za ozlijeđenog Darrena Tilla i to 20-ak dana nakon poraza od ranije spomenutog Brunsona.

Allen nastavio nizati pobjede, novi poraz 'Platinuma'

U sunaslovnoj borbi večeri gledali smo dva borca u usponu od koji je Arnold Allen ugrabio tijesnu pobjedu jednoglasnom sudačkom odlukom. Sva ti suca bodovala su meč s 29-28 za Engleza koji je ipak zadao nešto više značajnijih udaraca od svog protivnika Sodiqua Yusuffa. Allenu je ovo već 10 pobjeda u nizu, odnosno osma pod okriljem UFC-a za koji nastupa u perolakoj kategoriji.

Julian Marquez ugušio je veterana Sama Alveyja u meču koji je osim impresivnog submissiona obilježila i jedna vrlo sadržajna bitka na nogama.

Mackenzie Dern ambarom je 12 sekundi prije isteka prve runde zaustavila Ninu Nunes, a na 'main cardu' smo još gledali i Mikea Perryja kojem je njegov drugi poraz u nizu nanio Daniel Rodriguez. 'Platinum' ima četiri poraza iz posljednjih pet mečeva, a ovaj je doživio jednoglasnom sudačkom odlukom.

Spomenimo još da je na uvodnom dijelu programa Joe Solecki jednoglasnom odlukom pobijedio veterana Jima Millera. Bivši dvostruki KSW-ov prvak Mateusz Gamrot nokautirao je Scotta Holtzmana, a brutalnim nokautom može se pohvaliti i Jarjis Danho koji je u prvoj rundi zaustavio Yorgana De Castra.

UFC on ABC 2 rezultati:

Marvin Vettori def. Kevin Holland via jednoglasna odluka (50-44 x3)

Arnold Allen def. Sodiq Yusuff via jednoglasna odluka (29-28 x3)

Julian Marquez def. Sam Alvey via submission - RNC, R2 (2:07)

Mackenzie Dern def. Nina Nunes via submission - armbar, R1 (4:48)

Daniel Rodriguez def. Mike Perry via jednoglasna odluka (30-27 x2, 30-26)


Uvodne borbe:

Joe Solecki def. Jim Miller via jednoglasna odluka (29-28 x2, 30-27)

Mateusz Gamrot def. Scott Holtzman via KO, R2 (1:22)

John Makdessi def. Ignacio Bahamondes via podijeljena odluka (28-29, 29-28, 30-27)

Jarjis Danho def. Yorgan De Castro via KO, R1 (3:02)

Jack Shore def. Hunter Azure via podijeljena odluka (30-27 x2, 28-29)

Luis Saldana def. Jordan Griffin via jednoglasna odluka (29-28 x3)

Da Un Jung def. William Knight via jednoglasna odluka (30-26 x2, 30-27)

Impa Kasanganay def. Sasha Palatnikov via submission (RNC), R2 (0:26)

Linker
19. svibanj 2024 03:24