UFC

(VIDEO) GSP, Randleman, Jones i Gustafsson ušli u UFC-ovu Kuću slavnih

Jon Jones
 screenshot (Twitter, UFC)
UFC-ova Kuća slavnih napokon je i službeno dobila svoje nove ‘stanovnike‘

UFC-ova Kuća slavnih u Las Vegasu trebala je tijekom prošlog ljeta dobiti svoje nove "stanovnike", nakon što je službeno najavljeno koga će se to sve uvrstiti u MMA povijest. Ipak, zbog cijele situacije s pandemijom, manifestacija koja se prvobitno trebala održati u srpnju prošle godine je održana ovog vikenda. I napokon je "class of 2020." dobio priliku obratiti se javnosti se službeno završiti u prostorijama UFC-ovog zdanja.

Prva nagrada dodijeljena na ovoj manifestaciji nije vezana uz samu Kuću slavnih. Radi se o "Forrest Griffin Community Award", koja se dodjeljuje za iskazanu pomoć zajednici. Ne treba čuditi kako je prvi borac s ovim priznanjem Dustin Poirier, koji je vrlo ponosno istu prihvatio. Njegovo mjesto u Kući slavnih također će s vremenom doći, no on ima još podosta toga ispred sebe.

Nakon njega red je došao na novo ime u krilu koje pripada ljudima zaslužnima za razvoj sporta izvan samom borilišta. Tu je svoje mjesto dobio Marc Ratner, uistinu legendarni UFC-ov zaposlenik, kojeg su u Kuću uveli bivši vlasnici UFC-a, Frank i Lorenzo Fertitta.

Nakon toga došlo je vrijeme za legendarne borbe i ukupno šestu do sada uvrštenu borbu u to krilo. Tamo je mjesto dobila borba koje se većina nas jako dobro sjeća, prvi okršaj Jona Jonesa i Alexandera Gustafssona. Švedski borac ovog puta nije bio dio manifestacije, no Jones se pojavio na pozornici i održao govor. Njega nije niti pripremio nego je, kako je sam najavio, govorio iz glave. Na kraju je ispalo jako dobro za njegovo prvo uvrštavanje u Kuću slavnih. Drugo će dočekati za nekoliko godina, kad završi karijeru.

Krilo koje pripada pionirima sporta bogatije je za Kevina Randlemanna. On nažalost više nije među nama, a u Kuću ga je službeno uveo njegov dugogodišnji timski kolega, Mark Coleman. Nagradu su primili njegova supruga i sin, koji je od strane Colemana odjeven u sako inače namijenjen laureatima.

Posljednji je na red došao novi član krila s MMA legendama modernog doba. A ta čast pripala je jednoj od najvećih legendi ikad, Georgesu St-Pierreu. On je ukupno sedmi član ovog krila, nakon Foresta Griffina, B.J. Penna, Urijaha Fabera, Ronde Rousey, Michaela Bispinga i Rashada Evansa. Ovo je ujedno i krilo koje će se vjerojatno najbrže puniti, no ovog puta sva čast pripala je velikom Kanađaninu. GSP-a je uveo Royce Gracie.

Linker
06. svibanj 2024 18:00