UFC

(VIDEO) Klose objasnio otkazivanje borbe: ‘Ozljedu vrata uzrokovalo je odgurivanje na vaganju‘

Jeremy Stephens i Drakkar Klose
 screenshot (YouTube, UFC)
Potpuno nepotreban potez Jeremyja Stephensa pri sučeljavanju koštao ga je borbe i prilike za pobjedu

Tik prije nego što je UFC on ESPN 22 priredba trebala krenuti, komentatori su otkrili kako će se ista održati uz borbu manje, odnosno da je okršaj Drakkara Klosea i Jeremyja Stephensa otkazan. Razlog je bila ozljeda Klosea, a zanimljivo je kako je ista nastala dan ranije, tijekom sučeljavanja pri završetku službenog vaganja.

Naime, iako prije borbe nije bilo nikakve zle krvi ili prepucavanja, Stephens je došao izuzetno nabrijan na borbu, prvo se unijevši Kloseu u lice, a onda ga snažno odgurnuvši. Kako Klose tako što nije očekivao, tako je njegovo tijelo neprirodno reagiralo na kretnju, a on je sam osobno otkrio kako mu je u procesu nastradao vrat.

"Nakon što me Jeremy odgurnuo na sučeljavanjima, odmah sam počeo osjećati slabost u ruci i pritisak u vratu. Sean Shelby i UFC su me postali u njihov institut i tamo sam proveo dva sata na pretragama. Noć sam proveo jedući, rehidrirajući i istežući se. Ujutro sam se probudio s jakom migrenom, mučninom i jedino što mi je uzrokovalo bolje stanje bilo je ležanje u mraku. UFC mi je dao lijekove i nakon toga sam odmarao još par sati, a kad sam se ustao sam počeo povraćati. U tom trenutku smo pozvali UFC-ovog liječnika, a on me poslao u bolnicu. Žao mi je, napravio sam sve što sam mogao da bih ostao u ovoj borbi, no bilo je sve izvan moje kontrole", napisao je Klose.

Ariel Helwani kasnije je otkrio informacije koje mu je prenio Kloseov tim. Nalaz njegovog CT-a potvrdio je kako je došlo do ozljede cerviksa i potresa mozga te da je odgurivanje uzrok istog. Nikakve posljedice lošeg skidanja kilograma nisu bile u igri, iako su mnogi posumnjali kako je to pravi razlog otkazivanja borbe.

UFC je prvobitno reagirao najavivši da će borba biti prebačena na neku drugu priredbu, no Dana White je kasnio djelovao izuzetno ljut na Stephensa. Dugogodišnji UFC-ov veteran nalazi se u neugodnom nizu poraza pa nije nemoguće niti da bi ga ovakva glupost mogla skupo koštati.

Ipak, za očekivati je kako će dobiti još jednu priliku, no da će itekako morati pripaziti na svoje ponašanje, odnosno na reakcije u ovakvim trenucima.

Incident s vaganja možete pogledati ispod teksta.

Linker
09. svibanj 2024 04:21