UFC

(VIDEO) Opravdao je svoj nadimak! ‘Kamena ruka‘ Alexa Pereire ‘ugasila je svjetla‘ Jamahalu Hillu

Alex Pereira i Jamahal Hill

 Mikael Ona/Zuma Press/Profimedia
Fantastični Brazilac jedan je od najubojitijih udarača u svijetu MMA-a

‘‘Poatan‘‘, u prijevodu na hrvatski ‘‘Kamene ruke‘‘, nadimak je Alexa Pereire, UFC-ovog prvaka poluteške kategorije i nekadašnjeg prvaka UFC-ove srednje kategorije. Sjajni Brazilac s punim pravom nosi taj nadimak.

Još tijekom svojih kickboksačkih dana, Pereira je upisao 33 pobjede u 40 nastupa, a 21 puta slavio je nokautom. Njegova udaračka moć još bolje se očitovala u MMA vodama gdje Pereira protivnike udara u manjim rukavicama, a njegov lijevi kroše jedan je od najubojitijih udaraca u svijetu MMA-a.

Jamahal Hill danas se također upoznao s Pereirinim lijevim krošeom. Bivši prvak UFC-ove poluteške kategorije borio se protiv Pereire u glavnoj borbi večeri na UFC 300 priredbi, a borba je potrajala samo tri minute i 14 sekundi.

Nakon nešto pasivnijeg uvoda od strane obojice, uslijedila je vrlo zanimljiva sekvenca. Hill je plasirao lijevi ‘‘middle kick‘‘ koji je odsjeo nešto niže, prema mišljenju suca na genitalijama Alexa Pereire. Pokušao je Herb Dean zaustaviti meč kako bi Pereiri pružio priliku, ali Brazilac nije htio pauzu.

Pereira kao da je svojom gestom rekao: ‘‘Makni se, odmah ću mu se osvetiti‘‘. Herb Dean se odmaknuo, a Pereira se nekoliko sekundi kasnije uistinu osvetio.

Osveta nije bila u vidu niskog udarca, nego je došla lijevim krošeom. Po tko zna koji put u svojoj borilačkoj karijeri, Pereira je sjajno zavukao taj lijevi kroše i Hill se našao na stražnjici, vidno izbezumljen. Pereira je pogledao ka sucu kako bi utvrdio treba li zadati dodatne udarce ili će lijevi kroše biti dovoljan. Herb Dean nije odmah prekinuo meč i Hill je ostao kažnjen s još nekoliko popratnih udaraca od strane Pereire.

Bila je ovo jedna od najimpresivnijih Alexovih pobjeda unutar UFC-ovog kaveza, a njegov lijevi kroše samo je dodatno dobio na težini.

‘‘Poatanov‘‘ nokaut protiv Hilla, odnosno njegov kroše ‘‘kamenim rukama‘‘ možete pogledati klikom na LINK.

Linker
16. travanj 2024 13:03