UFC

(VIDEO) UFC vam daruje borbu u kojoj je Blachowicz zaustavio Reyesa i postao svjetski prvak

Blachowicz vs. Reyes
 screenshot (YouTube, UFC)
Vjerojatno najveći trenutak poljskog MMA-a dogodio se krajem rujna prošle godine

Joanna Jedrzejczyk osvajala je UFC titulu i više je puta branila, no teško se njen uspjeh po veličini može usporediti s onim što je napravio Jan Blachowicz 27. rujna prošle godine. I upravo zbog toga smo njegovo osvajanje titule UFC prvaka poluteške kategorije nazvali najvećim trenutkom poljskog MMA-a. Zbog svega što se događalo, svih statusa autsajdera koje je imao u svojim borbama, ali na kraju i kultnosti kategorije čiji pojas trenutno drži.

Kao i u nekim borbama ranije, Blachowicz je bio unaprijed otpisan. Bio je samo čovjek kojeg će Dominick Reyes morati savladati da bi potvrdio kako je titulu trebao osvojiti već u svojoj prethodnoj borbi, kad su mnogi smatrali da mu je nakon pet rundi trebala biti dodijeljena pobjeda protiv Jona Jonesa. Ali, on se nije s tim složio. Već prije borbe najavljivao je ono što je nakon nje postalo njegov zaštitni znak, legendarnu poljsku snagu.

Nju je uspio prezentirati već u prvoj rundi, kad je pokazao da Reyes u borbi prestao biti favorit istog trenutka kad je ona započela, a onda je posao završio u drugoj rundi. Snimku ove sjajne borbe UFC je podijelio na svom YouTube kanalu, s ciljem da se što bolje pripremite za prvu Janovu obranu titule i još jednu borbu u kojoj će biti autsajder. 6. ožujka čeka ga Israel Adesanya.

Linker
27. travanj 2024 07:47