UFC

(VIDEO) Večer kad je Overeem umirovio Brocka Lesnara: Pogledajte ‘Reemov‘ sjajan UFC debi

Alistair Overeem vs. Brock Lesnar

 Francis Specker/Alamy/Alamy/Profimedia
Legendarni nizozemski borac, te noći totalno je deklasirao mega-popularnog Lesnara

Dugo je Alistair Overeem bio na glasu kao najstrašniji teškaš svijeta, naročito izvan UFC-a. Konačno, 2011. godine dočekali smo ga i u najjačoj svjetskoj MMA promociji. Čelnici UFC-a odmah su ga bacili u vatru, protiv bivšeg prvaka, Brocka Lesnara.

Brock je tada imao sedam profesionalnih MMA mečeva iza sebe, a godinu dana ranije, Cain Velasquez brutalno ga je prebio u meču za prvaka UFC-ove teške kategorije. Alistair Overeem također ga je prebio i poput Caina, ''Reem'' ga je završio tehničkim nokautom u prvoj rundi.

Lesnar se teško nosio Alistairovim ubitačnim kickovima u tijelo te je doživio drugi poraz u nizu. Brock se nakon tog meča umirovio, no treba naglasiti kako je vukao i određene zdravstvene probleme, naročito s divertikulitisom. Ipak, gledali smo Lesnara u UFC-ovom kavezu i 2016. godine, u sklopu UFC 200 priredbe. Brock je savladao Marka Hunta jednoglasnom odlukom sudaca, no ishod je preinačen u ''No contest'', nakon što je Lesnar bio pozitivan na nedopuštena sredstva.

Alistair Overeem s druge strane, odradio je još 19 UFC mečeva nakon pobjede nad Lesnarom. Međutim, legendarni ''Reem'' za razliku od Lesnara, nikad nije došao do UFC-ova pojasa u teškoj kategoriji. Međutim, nema nikakve dileme tko je od ove dvojice veći i bolji borac, a borbu kojom je ''Reem'' prezentirao veliku razliku u kvaliteti, možete pogledati ispod ovog teksta. Inače, danas se obilježava točno deset godina od tog meča.

Linker
02. svibanj 2024 08:27