UFC

Woodley ne vidi Khabiba kao jednog od najvećih: ‘Nije na mojoj top 10 ljestvici‘

Tyron Woodley i Khabib Nurmagomedov

 Screenshot (youtube, Ufc)
Bivši prvak UFC-ove velter kategorije smatra da neporaženi Dagestanac nije dovoljno pokazao

U svakoj raspravi o najvećim MMA borcima u povijesti, ponajviše polemike izaziva mjesto Khabiba Nurmagomedova na toj ljestvici. Dagestanac se 2020. godine povukao iz sporta kao neporaženi borac, a upisao je ukupno 29 pobjeda.

Triput je Nurmagomedov uspješno branio titulu prvaka UFC-ove lake kategorije, a gotovo u svakom svom meču nevjerojatnom dominacijom dolazio je do pobjede. Unatoč tome, neki smatraju da je njegova ostavština nedovoljno dobra da bi Khabib bio uvršten među velikane kao što su Demetrious Johnson, Georges St-Pierre, Jon Jones ili Anderson Silva. Tyron Woodley otišao je korak dalje kad je u pitanju neuvrštavanje Khabiba na listu najvećih MMA boraca u povijesti.

‘‘Khabib na mojoj top 10 ljestvici? Vjerojatno ne? Sviđa mi se Khabib, puno ga poštujem i mislim da je dobar borac. Mislim da nitko u toj kategoriji nije mogao raditi takve stvar, osim Seana Sherka nekoć. On (Khabib) je bio jako agresivan, ali nisam vidio da se borio protiv hrvača koji ima dobre ruke (dobre boksačke vještine) i stoga ne mogu potpuno biti siguran.‘‘, rekao je Woodley za TMZ.

Woodley smatra kako je Khabib imao puno pogodnih protivnika koji su mu stilski odgovarali, a na pitanje o najvećim borcima ikad, ‘‘T-Wood‘‘ je naveo Jona Jonesa, Andersona Silvu, Demetriousa Johnsona i Georgesa St-Pierrea.

Nekoć je Woodley sebe navodio kao najvećeg velteraša u povijesti, a UFC-ovu titulu prvaka uspješno je branio četiri puta. Nitko ga ipak nije smatrao većim od jednog GSP-a, a vjerojatno niti od Matta Hughesa. Pojavom Kamarua Usmana, Woodley definitivno više nije niti u konkurenciji za najvećeg velteraša u povijesti, a svoju ostavštinu trajno je narušio dvama porazima od Jakea Paula, iako se radilo o boksačkim mečevima.

Linker
26. travanj 2024 01:55