UFC

Yan frustriran novim Sterlingovim otkazivanjem borbe: ‘Kukavica je pobjegla, dajte mi bilo koga!‘

Sterling vs. Yan
 Screenshot (youtube)
Aljamain Sterling otkazao je borbu protiv Petra Yana planiranu za 30. kolovoza u Abu Dhabiju

Nije prošlo puno vremena otkako smo napokon dočekali datum revanša najkontroverznije UFC borbe posljednjih godina, a da ista već nije još jednom otkazana. Naime, kako prenose američki mediji, Aljamain Sterling još uvijek osjeća posljedice operacije vrata, kojom je proljetos odlučio riješiti dugogodišnje probleme te će mu trebati više vremena za oporavak nego što je mislio. Iz tog razloga otkazao je borbu protiv Petra Yana planiranu za 30. listopada u Abu Dhabiju.

Kao što se moglo i očekivati, Rus nije najbolje reagirao na taj splet okolnosti. Nakon što je ostao bez titule na račun ilegalnog, ali svakako nenamjernog udarca, na račun kojeg je diskvalificiran iz borbe u kojoj je vodio i suvereno išao prema pobjedi, Yan nije prihvaćao neku drugu borbu nego je odlučio čekati Sterlingov povratak u Octagon. Ipak, kao što se može vidjeti u videu koji je objavio, sad je spreman za drugog protivnika, no moguće da od UFC-a očekuje i privremeni pojas kao ulog borbe. Ono što je najvažnije, on na UFC 267 programu ima namjeru ostati.

"Pozdrav svima. Svi znate što se upravo dogodilo mojoj borbi. Svi znate kako je Aljo pobjegao poput kukavice. Ja vam ovim putem želim nešto poručiti. Neću više samo sjediti i čekati na njega. Borit ću se 30. listopada u Abu Dhabiju. Ovim putem želim se obratiti UFC-u. Dajte mi protivnika, nekog borca u Top 5, Top 7, Top 10, bilo kojeg borca koji zaslužuje boriti se za pojas i ja ću odraditi posao. Pokazat ću vam tko je pravi prvak", poručio je Yan.

TJ Dillashaw je trenutno u poziciji s koje može tražiti borbu za titulu, no pitanje je bi li istu prihvatio ako nije prava te ako nema puni pripremni kamp. Borci na ljestvici plasirani iza njega su Cory Sandhagen, Rob Font te Jose Aldo, kojeg je Yan prošle godine u borbi za pojas savladao. Oni inače zatvaraju Top 5. Odmah iza njih trebao bi se na novim ljestvicama naći Sterlingov timski kolega Merab Dvalishvili, koji je slavio proteklog vikenda na UFC 266 priredbi, a svakako su još spomena vrijedna imena Codyja Garbrandta, koji je ipak najavio spuštanje u muha kategoriju te Frankieja Edgara.

Linker
04. svibanj 2024 04:27