Getty Images
UVREDOM NA UVREDU

NEZAPAMĆENI OKRŠAJ TRENERSKIH MEGAZVIJEZDA Potreseni prvak odgovorio na Mourinhovu podvalu godine: 'Ti si mali čovjek!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 07. siječanj 2018. 13:39

Engleski prvak Chelsea odigrao je u subotu mršavih 0:0 na gostovanju kod drugoligaša Norwich Cityja u FA Kupu te će morati igrati novi susret na svom Stamford Bridgeu.

U monotonoj utakmici trener Chelseaja Antonio Conte izveo je drugu momčad (zamijenio devet igrača iz prvih 11), a u ne baš ugodnom susretu s novinarima nakon remija u prvi je plan isplivala priča o sukobu s trenerom Manchester Uniteda Joseom Mourinhom koja se pretvara u nezapamćeni okršaj trenerskih megazvijezda.

Podsjetimo, sve je počelo kada je Conte uoči utakmice s Norwichom izjavio kako mu se čini da Mourinho pomalo gubi pamćenje, komentirajući sitna podbadanja portugalskog trenera.

"Mislim da bi Mourinho morao pogledati i prisjetiti se što je sve govorio u prošlosti. Ponekad mi se čini da se potpuno zaboravlja, da se ne sjeća kako se ponašao. A to je onda već demencija", rekao je Conte i u petak dobio brutalan odgovor, odmah nakon Unitedove pobjede protiv Derbyja.

"Jedina stvar koju želim reći kako bih završio ovu priču je ovo: 'Istina je, radio sam greške u prošlosti. I da, ubuduće ću ih raditi manje, ali teško da ću se uspjeti sasvim promijeniti. Međutim, meni se nikad nije i nikad mi se neće dogoditi - da me suspendiraju zbog namještanja utakmice. To mi se nikad njie dogodilo i zapamtite - nikad neće".

Conte je, naime, kao trener Juventusa u sezoni 2012/13 zaradio četveromjesečnu suspenziju jer je 'propustio prijaviti namještanje utakmice u svom prethodnom klubu Sieni".

Spominjanje najtežeg grijeha iz prošlosti Conteu je očito bila kap koja je prelila čašu, pa je na direktno pitanje novinara nakon Norwicha sve spustio na osobnu razinu i uputio poruku Mourinhu:

"Kada ti je cilj nekoga samo poniziti, samo uvrijediti, onda znaš da si mali čovjek'. To me od njega uopće ne iznenađuje. To je on", zaključio je Conte.

Linker
26. travanj 2024 07:53