Bastian Schweinsteiger

 PETER SCHATZ/ALAMY/ALAMY/PROFIMEDIA
PRIPREMAO SE S JUNIORIMA

Legenda progovorila o brutalnom poniženju u režiji Special Onea: ‘Bio mi je rođendan, nisam smio u svlačionicu‘

‘Doslovno sam morao domara tražiti da mi donesu moje stvari iz svlačionice‘, rekao je Nijemac
Piše: SNObjavljeno: 22. travanj 2024. 11:02

Bastian Schweinsteiger je igračku karijeru završio 2019. u Chicago Fireu u koji je došao iz Manchester Uniteda u kojem se nije naigrao. Jedan od razloga za takvo što je činjenica da mu José Mourinho nije dozvolio da trenira s prvom momčadi.

- Bilo je to u ljeto 2016. i u Manchester sam se vratio nešto kasnije jer sam s reprezentacijom Njemačke na Europskom prvenstvu došao do polufinala pa je momčad tada već bila na američkoj turneji. Prvog dana sam trenirao sa Zlatanom Ibrahimovićem da bi mi sljedećeg dana, i to na moj rođendan, klupski direktor John Murtough rekao da mi nije dozvoljen ulazak u svlačionicu prve momčadi. Nije bilo nikakvog upozorenja prije toga, a morao sam trenirati s U16 momčadi. Doslovno sam morao domara tražiti da mi donesu moje stvari iz svlačionice jer nisam smio ni ući u nju - ispričao je Nijemac u podcastu Overlap.

Schweinsteiger je trenirao s juniorima, a kasnije pričao s Mourinhom.

- Objasnio mi je da je vidio da nisam sretan u Manchester Unitedu jer sam se za vrijeme ozljede oporavljao u Njemačkoj. Ja sam tada imao dogovor s Louisom van Gaalom o opravku i da tijekom vikenda budem uz momčad, a preko tjedna u Njemačkoj na rehabilitaciji. Meni je bilo samo važno da što prije ozdravim i vratim se na teren. No, to je shvaćeno kako je shvaćeno. Volio sam biti u Unitedu, ali sam morao otići jer mi Mourinho nije dozvoljavao da se vratim u prvu momčad, trenirao sam prije ili poslije njih s pomoćnim trenerom.

Voditelja podcasta je zanimala reakcija suigrača iz Uniteda na njegov spor s Mourinhom.

- Nisam ih ni vidio. Ponekad bih susreo nekog od njih tko bi mi rekao da ne razumiju odluku, ali nisam ih previše puta vidio jer sam morao trenirati prije ili poslije njih.

Linker
22. travanj 2024 11:02