REUTERS
ZA NE VJEROVATI

SKANDAL: JEDNA OD NAJVEĆIH NOGOMETAŠICA SVIJETA OPTUŽILA ZLOGLASNOG PREDSJEDNIKA FIFA-E ZA SEKSUALNO UZNEMIRAVANJE 'Bila sam u šoku kad me je primio!'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 11. studeni 2017. 11:09

Tjednima već svijet filma potresaju priznanja o seksualnim napadima i zlostavljanjima u Hollywoodu, a sada je s pričom o seksualnom uznemiravanjau u javnost izašla i jedna od najpoznatijih nogometašica Globusa Hope Solo.

36-godišnja bivša vratarica američke reprezentacije optužila je za seksualno iznemiravanje zloglasnog Seppa Blatter i tvrdi da ju je u siječnju 2013. godine tadašnji predsjednik FIFA-e primio za stražnjicu na dodjeli nagrada najboljima.

"U trenucima dok sam se spremala izaći na pozornicu i uručiti nagradu Abby Wambach, Sepp Blatter me je primipo za stražnjicu. Ostala sam u šoku, ali sam se suzdržala i okrenula kolegici kako bih joj uručila nagradu i proslavila zajedno s njom. Ispada da je seksualno uznemiravanje postalo normaln", izjavila je Solo, apsolutna legenda američke reprezentacije, nogometašica s rekordnim brojem nastupa u dresu SAD-a, dvije osvojene zlatne olimpijske medalje, svjetska prvakinja...

Danas 81-godišnji Švicarac, koji je napustio FIFA-u pritisnut brojnih optužbama za korupciju, cijeli je slučaj prokomentirao riječima: 'Te optužbe su smiješne'.

Sepp Blatter
Philipp Schmidli/Getty Images / Getty Images

Ipak, ostat će upamćeno da Blatter u svojih pet mandata na čelu FIFA-e itekako ima povijest seksističkih ispada, kao u slučaju prijedloga da nogometašice igraju u kraćim hlačicama kao odojkašice, ili ono kada je prije nekoliko godina članove Izvršnog odbora pozdravio riječima: 'Ima li u sobi žena? Sad možete nešto reći, kod kuće ionako stalno pričate, pa možete i ovdje".

Linker
27. travanj 2024 07:14