screenshot youtube
SVAKO IMA SVOJU PRIČU

SPORTAŠI I NJIHOVO PRAZNOVJERJE Goran je gledao Teletubbiese, Shumacher je imao 'fetiš' na neparne brojeve, a evo kakav 'problem' ima vratar Borussije

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 06. veljača 2018. 20:54

Opće je poznata stvar kako su sportaši jedni od najpraznovjernijih ljudi na planeti. Gotovo redovito smo svjedoci svakakvih rituala na sportskim borilištima, a jedan od takvih je i vratar Borussije Dortmund, trenutačno četvrtoplasirane momčadi njemačke Bundeslige Roman Bürki.

Naime, ovaj 28-godišnji švicarski reprezentativac prije svake utakmice mora prvi dotaknuti loptu i za to je spreman učiniti baš sve kao i zavlačiti se sucima pod noge. Na internetu je 'isplivala' zanimljiva kompilacija njegove 'borbe' za loptu. POGLEDAJTE VIDEO!

Valja istaknuti kako je prije potpisa za Borussiju Bürki još nosio dresove Young Boysa, Thuna, Schaffhausena, Grasshoppera i Freiburga. Kako smo već ranije spomenuli sportaši su uvijek imali zanimljive rituale, pa je tako svojedobno Goran Ivanišević prije svakog svog meča 2001. gledao Teletubbiese i uvijek koristio isti pisoar u zahodu.

Najtrofejniji Olimpijac svih vremena, Amerikanac Michael Phelps je na Igrama u Ateni redovno gledao film 'Miracle', četiri godine kasnije u Pekingu je gledao dokumentarac 'Planet Earth'. Kapetan hrvatske rukometne reprezentacije, Domagoj Duvnjak je na turniru u Estoniji cijelo vrijeme igrao u istim čarapama.

Serena Williams primjerice ne mijenja grudnjak ako pobjeđuje, Michael Schumacher je obožavao neparne brojeve i tako dalje i tako dalje...

Linker
26. travanj 2024 23:47